8 мача, 9 гола... Явно нападателите в този 21-ви кръг

...
8 мача, 9 гола... Явно нападателите в този 21-ви кръг
Коментари Харесай

21-и кръг, 21 точки разлика, 21 мача без победа

8 мача, 9 гола... Явно нападателите в този 21-ви кръг от родната Първа лига си бяха взели почивен ден. И в случай че във Варна Спартак и Ботев Враца не се бяха " объркали " да си вкарат 3 попадения, то тогава щяхме да сме очевидци на един от най-слаборезултатните уикенди в историята на футбола ни. И в случай че нямахме опция да го запомним с шеметни осъществявания в офанзива, то този кръг ще остане в летописите със разногласията трябваше ли Матей да върне топката на Септември, последният мач с екипа на Ботев Пд за Тошко Неделев и 11-ия следващ дуел без триумф на Левски, изоставащ към този момент на 21 точки зад безконечния противник.

ФК ЦСКА 1948 София - Арда 1:0

Чочев не вкара във втори следващ мач, а това като че ли към този момент е вест. По-важното е, че " жого бонито " отхвърля да се завърне в Бистрица. И в действителност май това е единственият резултат от работата на оперативния шеф, чийто почерк проличава на терена, само че по този начин и не се вижда резултат от главната му задача. Още от първия си работен ден той разгласи задача " Обединение ", а в последна сметка се оказа, че домакинската аудитория е надвикана от гостите от Кърджали. Все отново най-важни са трите точки и момчетата на Тошко Янчев не престават сполучливо пътя си към европейската сцена.

Спартак Вн - Ботев Вр 2:1

Спартак най-накрая монетизира огромната селекция и игровия напредък, който се следи от подновяването на шампионата. Трите точки са от голямо значение, само че към момента не значат нищо, тъй като пасивът, който би трябвало да се наваксва е сериозен. Чудесата от първите два пролетни кръга за врачани свършиха, само че този дуел сподели, че за соколите стратегия най-малко, а точно - бараж с представител от Б група, е изцяло изпълнима. Стигне ли се до сходен мач и с оглед разликата в равнището сред двете равнища на футбола ни, то изходът е предупреден.

Локо Пд - Локо Сф 1:0

Смърфовете изиграха мач, съгласно който предходните два изобщо не са се играли. Пловдивчани демонстрираха реакция на неуспехите от предходните пролетни кръгове и стигнаха справедливо до успеха. Показателно е, че черно-белите реализираха коефициент 2.8 при основаните голови положения против ултра-затворения жанр на столичани, а по този индикатор изпревариха водачите в класирането ЦСКА и Лудогорец.

Славия - Хебър 0:1

Да и подобен мач се игра през уикенда. На стадион " Александър Шаламанов " обаче не видяхме нищо качествено и красиво от футболна позиция. Владимир Манчев съумя да излъже Златомир Загорчич и го удари с неговите камъни по неговата глава. Сърбинът дълго време се чудеше по какъв начин да се отърве от Георги Вълчев и когато съумя да го направи опитният полузащитник бе измежду най-хубавите на терена и по този начин ръководеше отбранителния вал пред Дебърлиев, че още 180 минути да се бе играл този мач, белите нямаше да вкарат гол.

Ботев Пд - Берое 1:0

Черните дни за Берое под управлението на Белия не престават и заралии изгубиха Битката за Тракия. Това обаче стана най-много поради обстоятелството, че влязоха тромаво в мача, а и Ханкич несъмнено имаше ден. Погледнато в вероятност обаче старозагорци имат много повече мотиви за оптимизъм. В играта им се вижда напредък и въпреки и постепенно, само че има вяра да се оправят със спортно-техническите проблеми и рецесията на резултати. Не по този начин стоят нещата на " Коматево ", където по всичко проличава, че текат процеси, които скоро могат да доведат до съществени катаклизми. Победата се оказа пирова за почитателите на Ботев, които часове по-късно научиха, че това е бил последният мач с жълто-черната фланелка за идола им Тодор Неделев, който бе трансфериран в посока Разград.

Септември - ЦСКА 0:1

Вече имаме съществени опасения, че в случай че пуснем кранчето на водата и оттова ще изтече думата " феърплей ". Ясно е, че Матей не върна топката, а Назон вкара надвит гол. По тази тематика към този момент се сподели задоволително и е ясно, че всеки ще има своята истина и позиция. Няма две отзиви обаче по въпроса за съдийството, тъй като по този начин и не се чу глас в отбрана на Красен Георгиев, който да съобщи, че 10 метра дърпане за фланелката е несъзнателно и няма нарушаване. И още по-притеснителното за алените е, че играта им още веднъж подсети за времената, в които отпред на отбора бяха Милош Крушчич, Стойчо Младенов и Алън Пардю. Така че на " Армията " не би трябвало да си заравят главите в пясъка с оправданието " шампионски победи ", а да се замислят...

Пирин - Черно море 0:1

Атанас Илиев донесе успеха на Черно море след гол от извънредно противоречива дузпа. Не че нямаше игра с ръка, само че да свириш подобен углавен удар против този разрушен и изнемогващ Пирин, е характерен образец за " на умряло куче - нож ". Ще отсъди ли съдията Валентин Железов такава дузпа против Лудогорец? Отговорът е явен на всички.

Орлетата демонстрираха, че към момента не са умрели и макар големите проблеми, които имат, както в клуба, по този начин и в съблекалнята, демонстрираха темперамент, воля и чисто футболни достолепия, които заслужават възторженостти.

Левски - Лудогорец 0:0

На сините все нещо не им се получава и към този момент 11 мача играчите на Мъри Стоилов не са викнали " Ура " в съблекалнята. На всичко от горната страна на " Герена " освен съществено са тръгнали по стъпките на ЦСКА отпреди няколко години, само че и ги надминаха. И тук не става въпрос единствено за финансовите катаклизми, Национална агенция за приходите, акциите и прочие. Червените чакаха турнирна победа над Лудогорец цели 6 години (17 мача), а сините за последно удариха разградчани за състезание през 2016-та и към този момент 21 следващи дуела са капо.

Да обобщим обстоятелствата за сините след 21 кръг - 21 точки разлика от ЦСКА, 21 следващи турнирни мача без победа над Лудогорец!

Извън тези обстоятелства не можем да не отчетем, че Ивелин Попов и компания демонстрираха забележителни за родните стандарти експанзия, реакция при изгубена топка и висока преса. По този метод те тотално обезцениха милионната селекция на Лудогорец и сложиха без заобикалки въпроса: За какво им е в Разград да хвърлят такива пари за прехвърляния, като очевидно няма кой да подреди тези футболисти?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР