8-кратният световен шампион Себастиен Ожие също поиска промени и преосмисляне

...
8-кратният световен шампион Себастиен Ожие също поиска промени и преосмисляне
Коментари Харесай

И Ожие поиска промени в WRC

8-кратният международен първенец Себастиен Ожие също изиска промени и преосмисляне на Световния рали шампионат. Преди него това направи звездата на Хюндай Тиери Нювил, който изясни, че спортът е в рецесия и след ковид пандемията WRC на процедура е в свободно рухване и не може да предложи на почитателите това, което желаят те. Същото важи и за участниците в шампионата и евентуалните нови тимове. Ожие не беше толкоз съответен, само че въпреки всичко и неговото изявление беше мощно.

„ Има толкоз доста неща в разпоредбите, в които няма доста смисъл – изясни Ожие, който през уикенда подлага на критика остро решението в рали „ Сардиния ” да няма утринни сервизни зони. – Мисля, че в този момент всички от ден на ден и повече са уверени, че целият международен шампионат има потребност от преосмисляне тъй като всичко пропада. Тиери към този момент го сподели... на никой не му пука за WRC. Самият аз от доста време избирам да извозвам повече време със фамилията ми и международната купа към този момент няма толкоз огромно значение. ”

Този път ФИА реагира бързо, като това стана още след изявлението на Нювил – вицепрезидентът на Комисията на водачите във федерацията Петер Солберг провежда среща с екипажите на заводските отбори, с цел да кажат те мнението си за посоката, в която се развива спортът. Тази седмица в сряда би трябвало да се организира нова среща, този път с промоутъра на WRC – тъкмо там се крият главните проблеми на шампионата.
 Нювил и Хюндай с първа победа за сезона Нювил и Хюндай с първа победа за сезона
„ Трябва да създадем нещо, с цел да създадем шампионата по-добър – добави Ожие. – Имаме капацитет за това. Има толкоз доста почитатели, които обичат ралитата, само че в този момент има доста неща, които ги разочароват. Давам ви образец – през спортния уикенд отделяме толкоз доста време, с цел да се явяваме пред стюардите по най-различни глупави мотиви, вместо да отделяме повече внимание на значимите неща. ”
 Тиери Нювил с значимо увещание към WRC Тиери Нювил с значимо увещание към WRC
Дискусията за бъдещето на WRC дава обещание да бъде доста забавна, защото новите механически правила за Rally1 колите не дадоха упования резултат във връзка с привличането на нови участници и в този момент ФИА и промоутърът имат финален късмет това да стане за 2025 година, когато в действие ще влезе идващият пакет правила, само че хибридните коли ще останат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР