8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие има натоварена програма в

...
8-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие има натоварена програма в
Коментари Харесай

Ожие загуби интерес към пистовите състезания

8-кратният международен рали първенец Себастиен Ожие има натоварена стратегия в края на сезон 2022 в Световния рали шампионат - той взе участие в последните три старта за годината. В Нова Зеландия Ожие финишира втори, а предстоят надпреварите в Испания и Япония.

Себ към момента не е оповестил дали и с каква стратегия ще кара следващата година в WRC, само че загатна, че е изгубил интерес към пистовите съревнования и по-специално “24 часа на Льо Ман ”. Този сезон Ожие записа три надпревари в Световния шампионат за устойчивост (WEC), като стигна до 9-ото място в Льо Ман. През лятото обаче Себ разгласи, че напуща Richard Mille, което се оказа изненада, защото преди началото на акцията, нито той, нито от тима бяха декларирали, че французинът ще кара единствено половин сезон.

През лятото Ожие си взе отмора от пилотирането и се концентрира върху фамилията си, като в Нова Зеландия удостовери, че това е било най-хубавото време от годината за него.
 Себ Ожие желае да продължи с лимитираната си стратегия в WRC и следващата година Себ Ожие желае да продължи с лимитираната си стратегия в WRC и следващата година
“Ако желаех да продължа с пистовите надпревари, то щях да карам цялостен сезон - изясни Ожие. - Отборите нормално търсят водачи, които да се състезават цялостен сезон, а сега не мисля, че желая такова нещо. Тази година ми хареса присъединяване ми в LMP2, само че не съм желал да продължа в тази посока. Разбира се, бих желал отново да пускам в Льо Ман, само че ще забележим дали ще се случи. ”
 Ожие се раздели с тима си за Льо Ман Ожие се раздели с тима си за Льо Ман
Този сезон Ожие и Есапека Лапи си поделят третата кола на Тойота в WRC, като в Нова Зеландия Себ персонално опроверга слуховете, че възнамерява да се върне следващата година с цялостна в стратегия в международния шампионат.
 Защо Кале разплака Латвала на финала Защо Кале разплака Латвала на финала
“Тази година ми се събират 6 ралита, което не е по никакъв начин неприятно, само че към момента не е ясно дали и следващата година ще карам отново в толкоз надпревари или броя ще е друга ”, изясни Ожие.
 Латвала не вярвал, че Рованпера ще вземе купата Латвала не вярвал, че Рованпера ще вземе купата
Шефът на Тойота Яри-Мати Латвала към този момент съобщи, че желае да резервира без промени състава на отбора за следващата година.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР