8-кратният победител в рали Монте Карло Себастиен Ожие (Тойота) спечели

...
8-кратният победител в рали Монте Карло Себастиен Ожие (Тойота) спечели
Коментари Харесай

Ожие не оставя надежда на съперниците си

8-кратният победител в рали „ Монте Карло ” Себастиен Ожие (Тойота) завоюва и трите утринни прави през днешния ден и е отпред в класирането след пет следващи етапни победи – серия, стартирала нощес.

Французинът дойде в зоната за промяна на гуми с задатък от 32,7 секунди пред втория – Тиери Нювил (Хюндай), който пък има преднина от 1,8 секунди пред международния първенец Кале Рованпера (Тойота).

Топ 6 допълват Ойт Танак в първото рали на естонеца с Пума Rally1 на М-Спорт, Елфин Еванс (Тойота) и Дани Сордо (Хюндай).

Последната утринна права се оказа най-тежка за част от водачите – Еванс спука гума и потъна от второ на пето място, на съвсем 1 минута от Ожие, а Рованпера се удари, само че съумя да продължи.

Вторият водач на М-Спорт Пиер-Луи Лубе също излетя от пътя, само че продължи, а на финала на правата изясни, че е останал без серво на кормилото.
 Ожие пред Еванс и Танак след първите прави на рали Ожие пред Еванс и Танак след първите прави на рали " Монте Карло "
Преди този стадий Ожие трупаше по няколко секунди задатък пред Еванс във всяка една от другите две прави, а борбата зад тях за третото място вървеше извънредно оспорвано. В първата петъчна права трети излезе Рованпера, който скочи с две места напред. Още в идващия стадий обаче Нювил и Танак излязоха 3-и и 4-и, а Рованпера отстъпи на 5-ото място. И в петия стадий пристигнаха проблемите на Еванс и новото нареждане в Топ 5.

По стратегия през днешния ден следобяд би трябвало да се карат вторите минавания на утринните три прави.
Класирането в рали " Монте Карло " след първите пет прави вижте тук
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР