8-годишното момче, което беше ударено от мълния на бургаския плаж

...
8-годишното момче, което беше ударено от мълния на бургаския плаж
Коментари Харесай

Удареното от мълния в Бургас 8-годишно дете вече си е вкъщи

8-годишното момче, което беше ударено от гръмотевица на бургаския плаж на 20 юли, беше изписано от УМБАЛ-Бургас и към този момент си е вкъщи.

Родителите на детето изрекоха признателност към екипа от болничното заведение, които са работили старателно за избавяне живота на детето.

" Много добре се възвръща за момента, няма увреждания. Благодарим на всички, забъркани в тази ситуация ", сподели Георги Тодоров, татко на детето, пред Българска национална телевизия.

Той добави, че е от изключителна значимост хората да се срещнат с основите на това по какъв начин се оказва първа помощ, тъй като в тази ситуация това е избавило живота на детето.

" Не спирахме до последно да се опитваме да го съживим на място. Докторите споделиха, че с помощта на нашите старания е избавен ", добави майката на детето Цветелина Тодорова.

В 18.40 ч. на 20 юли гръмотевица удари осемгодишното дете в региона на Морската градина в Бургас. Семейството, излязло на разходка, потърсило заслон до непосредствен ресторант, само че преди да стигнат до него, гръмотевица е поразила момчето.

В болничното заведение то беше признато в положение на клинична гибел, без витални индикатори, без пулс, без дишане. Първите дни беше в сериозно положение, в медикаментозна кома и на апаратна вентилация.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР