8-годишно момиченце е убито на улицата докато се е разхождало

...
8-годишно момиченце е убито на улицата докато се е разхождало
Коментари Харесай

Стрелба в Чикаго: 8-годишно дете е убито докато е било на разходка с майка си 

8-годишно момиченце е убито на улицата до момента в който се е разхождало с майка си в Чикаго през уикенда. 

Обвинени са двама души – 16-годишен младеж и 27-годишен мъж. Според полицията за съдбовния изстрел е отговорен младежът, а другия мъж е бил водач. 

Загиналото момиченце се споделя Мелиса Ортега. То се е държало за майка си до момента в който са пресичали улицата, когато е простреляно в главата. 

Тийнейджърът е стрелял по тайфа, стояща на ъгъла на улица в Little Village малко преди 15 часа в събота. Улучена обаче е Мелиса.  

16-годишният юноша, чиято идентичност не е разкрита, е задържан във вторник. Той е упрекнат в ликвидиране, опит за ликвидиране, владеене на нелегално добито оръжие, пукотевица с нелегално добито оръжие и стреляне от кола в придвижване.  

Шофьорът Ксавие Гузман е задържан в понеделник и също е упрекнат в ликвидиране, опит за ликвидиране и противозаконна приложимост на оръжие, оповестиха от полицията.

Ранен е и 29-годишен мъж, който евентуално е бил цел на стрелбата. 

Мелиса и майка й са се заселили в Съединени американски щати от Мексико едвам преди шест месеца, а в Чикаго са се преместили преди три месеца, с цел да са по-близо до роднините си. 

„ Представихме си по-добър живот тук. Дойдохме в търсене на американската фантазия, за която толкоз доста се приказва, само че вместо това изживях призрачен сън, който ще е в мислите ми до момента в който съм жива “, сподели майката в изказване, прочетено от полицията.

Малко преди да бъде простреляна Мелиса е помолила майка си да й купи хамбургер. 

Майката на убитото дете сподели, че прости на 16-годишния стрелец. Тя прикани да се вземат повече ограничения, за това кварталът да стане по-безопасен. 

През 2021 година в Чикаго при стрелби са убити 797 души, като година преди този момент починалите са били 772. 

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР