Чикагското международно летище идващите O’Hare е едно от петте големи

...
Чикагското международно летище идващите O’Hare е едно от петте големи
Коментари Харесай

Летище O’Hare в Чикаго ще проверява за ебола идващите от Уганда

Чикагското интернационално летище идващите O’Hare е едно от петте огромни летища в Съединени американски щати, които ще одобряват полетите от Уганда и ще реализират мониторинг на идващите за ебола.

В тази африканска страна бе намерено огнище на това доста рискови заболяване. Има десетки инфектирани и умряли. По тази причина Съединени американски щати стартират да ревизират пътувалите в Уганда за рисковата болест. Официални лица подчертаха, че случаи на ебола в Съединени американски щати няма и мярката е чисто превантивна.

Проверките стартират неотложно. Пътниците, които са били в Уганда по което и да било време през последните 21 дни (толкова е инкубационният интервал на болестта), ще бъдат пренасочвани към едно от петте избрани за задачата летища.

Освен O’Hare в Чикаго, в листата са още:
Kennedy International Airport в Ню Йорк;Washington Dulles International Airport;Newark Liberty International Airport в Ню Джърси;Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.
Проверката важи за всеки, който е бил в Уганда, в това число жителите на Съединени американски щати. Тя включва мерене на температура и обзор за признаци, осъществено от експерти на CDC. Агенцията ще взема още и информация за контактите на лицата и ще я споделя с локалните здравни департаменти в дестинациите на пътуващите.

Според администрацията на ден от Уганда идва към 145 души, като множеството от тях така и така минават през някое от петте посочени въздухоплавателни възли. Всеки, който е възнамерявал да пътува да друго летище в Съединени американски щати, ще бъде презаписан от своята самолетна компания за полет до някое от петте летища.

CDC е изпратило и предизвестие до лекарите да записват историята на пътуванията на пациенти със признаци, сходни на тези при ебола.

Сегашното лумване на зараза от ебола в Уганда е шесто, само че този път то се развива бързо. До четвъртък там се регистрирани 63 нови случаи и 29 смъртни случаи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР