8-годишният Максим от санданското село Лешница е диагностициран с регресивен

...
8-годишният Максим от санданското село Лешница е диагностициран с регресивен
Коментари Харесай

8-годишният Максим има нужда от помощ, за да се лекува в Москва

8-годишният Максим от санданското село Лешница е диагностициран с ретрограден аутизъм. Единствената вяра на фамилията е преливането на стволови кафези в клиника в Москва. Процедура, която обаче е прекомерно скъпа и непостижима за фамилията. Но в най-тежкия миг за тях ги залива вълна от съпричастност.

Максим е диагностициран е с ретрограден аутизъм. Състояние, което визира езиковите и обществените му умения. През годините фамилията е търсило разнообразни разновидности за лекуване, само че без резултат.

" Той беше добре. До 2 годинки знаеше числата до 20 на британски, и към този момент след 2-годишна възраст всичко престана. Той е някой път нервозен, почва да бие сестричката си или нещо не му подхожда очевидно. Решихме да отидем в Москва, тъй като се интересувахме онлайн от всевъзможни клиники. И те споделиха, че единственият вид е стволови кафези. Ние знаем, че това е скъпа процедура и малко в потрес бяхме няколко дни “, сподели пред БНТ бащата на Максим Георги Златков.

Преливането на стволови кафези коства 40 хиляди $. Сума, която е непостижима за фамилията. Освен това е належащо Максим да премине няколко курса на лекуване в същата клиника.

" Първата процедура си я направихме с наши средства, тя излезе към 10 хиляди. Не е изобщо елементарно... Който има дете с аутизъм знае какви са разноските. Ние в този момент като ходихме в Москва като направихме процедурата, те ни изписаха медикаментите, единствено медикаментите са 1000 $ ", прибавя Георги.

Но положителното има силата да се популяризира мълниеносно и единствено за няколко часа излиза отвън рамките на село Лешница. В благотворителната акция в поддръжка на Максим се включват хора от цялата страна, и освен.

" Подкрепа пристигна от всякъде. Имаше хора, които се събираха на мини футбол, от Петрич да кажем, правеха си някакви футболни шампионати. И премията, те ми звънят и споделят " имахме мини шампионат, желаеме да ми дадем парите. Имаше хора от Северна България също ми звънят. Казаха, ние сме събрали някаква си сума и желаеме да я дарим на вас... От чужбина също получаваме ", съобщи Георги Златков.Това освен дава кураж на Максим и неговото семейство, само че им връща и вярата в положителното.

" Това е най-важното, че към момента има капка положително в хората и то последователно се възстановява. В случая страната не оказва помощ на никой, освен на болните деца. А по принцип би трябвало да оказва помощ на децата главно, тъй като това е смисълът на живота – децата. Но по тази причина се оправя всеки по какъв начин може, и вярата всеки да оказва помощ сред хората си ", сподели още бащата на Максим.

В дарителската сметка към този момент има 25 хиляди лв.. За да стартира процедурата по преливане на стволови кафези обаче, би трябвало да бъдат събрани още близо 50 хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР