8-годишната Жаклин Костадинова, която е солист на детски хор "Милка

...
8-годишната Жаклин Костадинова, която е солист на детски хор "Милка
Коментари Харесай

Бургаско момиче спечели първа награда за най-добро изпълнение в конкурса Сребърна Янтра“

8-годишната Жаклин Костадинова, която е солист на детски хор "Милка Стоева " при Младежки културен център - Бургас с вокален възпитател Мариета Секлемова, се завърна с първа премия за най-хубаво осъществяване на непозната ария в първа възрастова група от Международния конкурс "Сребърна Янтра ", който се организира във Велико Търново.

Младата изпълнителка бе позволена до състезанието след прелиминарен кастинг, а в състезанието тя се съревновава с 28 деца в нейната възрастова група. В състезанието взеха присъединяване над 90 реализатори от 13 страни, измежду които представители на България, Италия, Малта, Финландия, Румъния, Молдова, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Украйна, Словения, Франция и Англия.

Председател на професионалното жури бе Силвия Кацарова. Тя остана с прелестни усещания от осъществяването на Жаклин, която показа песента на Майкъл Джексън "Man in the mirror ". За първи път тази година в границите на състезанието бе показана и нова категория "Пеещи фамилии ", където дуетната двойка татко и щерка Костадинови още веднъж извърши песента от анимационния филм "Аладин " - "A Whole New World " на сцената на Музикално-драматичен спектакъл "К. Кисимов " и бяха бурно приветствани.

Международният конкурс за млади поп реализатори на известна ария "Сребърна Янтра " е първият конкурс за млади реализатори на известна ария, който се провежда във Велико Търново откакто градът е бил дълготраен хазаин на TV-конкурса на Българска национална телевизия "Мелодия на годината ". Целта на състезанието е да се основат интернационалните креативен контакти и одобряване у младите реализатори на усет към най-хубавите мостри на българската и международна известна ария. Организатори на събитията са съдружие "Сребърна Янтра-2003 " в партньорство с Община Велико Търново, шеф и продуцент на състезанието е Румяна Начева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР