digital.bgЖивеем в епохата на супер интелигентни устройства, създадени да улесняват

...
digital.bgЖивеем в епохата на супер интелигентни устройства, създадени да улесняват
Коментари Харесай

8 неща, които може да автоматизирате на вашия смартфон

digital.bg

Живеем в епохата на супер интелигентни устройства, основани да улесняват живота ни. Така не се постанова да се борим с съществени задания, защото телефонът ни може да свърши работата вместо нас.

По-долу ще откриете някои от най-хубавите автоматизации, които можете да настроите на телефона си. Ако се доверите на информацията на Gizmodo ще имате повече време за други по-интересни неща.
1. Автоматизирайте текстовите си известия
 



 

Може да автоматизирате текстовите си известия - или най-малко SMS отговорите, които би трябвало да изпратите. За iOS, би трябвало да активирате Do Not Disturb. От Settings, изберете „ Do Not Disturb “ и превъртете надолу до опцията „ Auto-Reply “: можете да изберете кои контакти да получават автоматизиран отговор и какво да бъде известието.

 

Автоматичният отговор е част и от режима на Android, само че въпреки всичко би трябвало да потвърдите изпращането на SMS. За в действителност автоматизиран развой, инсталирайте приложението Auto Reply Text Message.
2. Автоматизирайте архивирането на фотоси и видео
 



 

Създаването на аварийни копия на вашите фотоси и видеоклипове е съществена работа, която би трябвало да свършите, в случай че желаете вашите скъпи моменти да не се изгубят или унищожат. За благополучие, в този момент е по-лесно от всеки път и не лишава доста време да настроите телефона си да „ изпраща “ фотоси и видеоклипове в облака.

 

Гугъл Photos е разполагаем както на Android, по този начин и на iOS и получавате гратис 15 GB място за предпазване. Инсталирайте приложението и отворете Settings. Маркирайте опцията „ Backup & Sync “.

 

Опцията на Apple е iCloud Photo Library, която ви дава гратис 5 GB пространство в облака и ви таксува Щатски долар 1 на месец. За повече място, цената е по-висока. От Settings на вашето iOS устройство, докоснете вашето Apple ID име, след това iCloud, след това Photos с цел да включите автоматизирано архивиране. Тук имате и няколко други варианти, в това число Dropbox и OneDrive.
3. Автоматизирайте въвеждането на думи и изречения
 



 

В iOS това, което би трябвало да извършите, е да отворите „ Settings “, след това изберете „ General “, „ Keyboard “, и „ Text Replacement “. Екранът, който се появява, ви разрешава да добавите нови макроси на клавиатурата – натиснете иконата „ Plus “ и по-късно въведете фраза и директен път. Използвайте директния път, когато пишете, и фразата се появява като алтернатива в листата с предсказуем текст.

 

В Android, отидете в „ Settings “ и изберете „ System, Languages & input “, „ Virtual keyboard “, „ Gboard “, „ Dictionary “ и най-после „ Personal dictionary “. Изберете вашия език, по-късно бутона „ Plus “, с цел да добавите фраза и директен път. Следващия път, когато въвеждате, докоснете директния път, след което докоснете фразата.
4. Автоматизирайте включването на режима „ Do Not Disturb “
 



 

В iOS, отворете „ Settings “ и изберете „ Do Not Disturb “ и „ Scheduled “, с цел да настроите интервала, в който телефона ви няма да ви безпокои. За страдание тук можете да настроите единствено един интервал от време. Ако натиснете дълготрайно време бутона „ Do Not Disturb “ в „ Control Center “ можете също по този начин да настроите тихият режим да продължи един час, до вечерта или до момента в който не напуснете настоящото си местонахождение.

 

В Android, изберете „ Sound, а по-късно „ Do not disturb “ от „ Settings “. Изберете „ Turn on automatically “, с цел да зададете интервала, когато да бъде деен режима „ Do Not Disturb “. Можете да зададете тези интервали въз основа на време от деня или събития в Гугъл Calendar.
5. Спрете автоматизираното възпроизвеждане на аудио
 



 

Може да накарате телефона ви автоматизирано да стопира възпроизвеждането  на аудио, откакто изтече избран интервал от време. Някои приложения, като подкаст плейъра Pocket Casts, към този момент имат вграден таймер за сън, само че други като Spotify – към момента не.

 

Ако употребявате iOS устройство, можете да накарате приложението Clock да свърши работата. Преминете към таба „ Timer “, изберете мечтаната дълготрайност и по-късно докоснете „ When Timer Ends “ – изберете „ Stop Playing “ от дъното на листата и когато таймерът изтече, всяко аудио, което се възпроизвежда на вашия телефон, ще бъде заглушено.

 

Жалко е, че приложението Clock на Android няма същата функционалност, само че можете да я добавите с приложение на трета страна. В Google Play Store ще намерите доста оферти, само че в случай че не ви се търси, тествайте „ Sleep Timer “. Неговата простотата и успеваемост ще ви очароват.
6. Изключете Wi-Fi и заглушете телефона си, когато излизате от вкъщи си
 



 

Ако сте на Android, можете да употребявате IFTTT, с цел да изпълнявате всички типове автоматизирани трикове въз основа на разнообразни събития или местоположението на телефона ви. Услугата свързва всички типове приложения и платформи дружно и е безвъзмездна за потребление.

 

В интерес на сигурността, живота на батерията и спокойствието ви, да вземем за пример, може да желаете да изключите wifi и да заглушите телефона си, когато напускате дома си или пристигнете на работа. Когато се върнете вечер вкъщи, IFTTT е в положение да включи автоматизирано телефона ви и Wi-Fi.
7. Кажете на другите, по кое време ще се приберете


 

Инсталирайте приложението Shortcuts на вашето iOS устройство и можете да автоматизирате куп задания - или по-точно да комбинирате голям брой дейности, които се извършват с едно допиране или с команда на Siri.
8. Използвайте приложението Tasker
 



 

Tasker може да взаимодейства с всички типове систематични приложения и систематични настройки на вашия телефон, без значение дали би трябвало да включите фенерчето, да контролирате възпроизвеждането на медиите, да превключвате самолетен режим, да изпращате текст, да проверявате равнището на батерията или да отворите карта. Автоматизираните задания могат да бъдат стартирани с допиране или въз основа на време, събитие или местонахождение.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР