7Спорт посочва в кое първенство вкарват най-малко голове

...
Когато се правят прогнози за първенствата от европейския Топ 5,
Коментари Харесай

Когато се правят прогнози за първенствата от европейския Топ 5, то много често фокусът е отправен към резултатността в мача и към успеваемостта на двата тима пред гола. До средата на клубния сезон 2022/23 получихме добра представа за тенденциите в Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Екипът на 7Спорт посочва в коя от водещите лиги на континента се бележат най-малко попадения и къде могат да се търсят резултатни двубои.

В Ла Лига има най-много ъндъри

Свикнали сме да възприемаме испанското първенство като една от основните футболни атракции в Европа. Да, но данните от тази кампания съвсем не говорят в тази посока. От Топ 5 шампионатите единствено в Ла Лига средната резултатност пада под 2,5 гола на мач. 480 попадения в първите 200 мача (2.40 средно) говорят достатъчно, но можем да илюстрираме и с друг пример. В над половината двубои - 112 (56%), са реализирани не повече от два гола.

От всички останали водещи първенства делът на “ъндърите” под 50 на сто само в Италия (48%). В останалите три лиги двубоите с повече от две реализирани попадения са осезаемо над половината. В това отношение се откроява Германия с 60 процента over резултати - 104 в първите 171 мача (19 кръга). Бундеслигата за пореден сезон е лидер по голова “реколта” с 3,27 попадения средно. Френската Лига 1 дава 55% срещи с успех при предвиждания “над 2,5” (2,87 на мач). Висшата лига е по средата на Топ 5 в Европа и в двете отношения - 2,75 средно и 52% “оувъри”.

Вероятността от голове и в двете врати преобладава във Франция и Германия

Друг популярен пазар в онлайн бетинг платформите е свързан с въпроса “Ще отбележат ли и двата отбора?”. Той най-често получава положителен отговор в Лига 1 и Бундеслигата. Във Франция 129 от първите 210 двубия - или над 60%, са завършили с “гол-гол”. Малко по-нисък е този дял в германското първенство - 58 на сто (100 от 171 срещи).

В Италия също над половината срещи завършат с попадения в двете мрежи (109 от 210). Във Висшата лига положението е на кантар, като във всеки кръг може да се промени кой вариант - “Да” или “Не”, преобладава. И отново в Испания двубоите, в които поне единият участник не успява да се разпише, носят най-висок процент - 52 на сто (104 от 200).

Както виждаме, тенденциите са взаимосвързани. Там, където по-често излиза селекцията “Гол-гол”, отчитаме и повече двубои с реализирани поне 3 попадения. И съответно при преобладаващ “Няма гол” изход “ъндърите” са доминиращи. Така че комбинирането на два кореспондиращи си пазара при поставяне на бет е логичен ход. Разнопосочен вариант е възможен единствено при резултат 1:1 - тогава общата резултатност е под 2,5, но пък са отбелязани голове и в двете врати. В такъв случай съчетаването на двете селекции дава директно коефициента за този точен резултат. Не е изключено процентите да се променят във втората половина на кампанията, но е твърде възможно също така да маркираме сходни данни и след края на сезона.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР