792 643 автомобила у нас са със свалени номера заради

...
792 643 автомобила у нас са със свалени номера заради
Коментари Харесай

800 хил. автомобила на трупчета заради неплатена „Гражданска отговорност“

792 643 автомобила у нас са със свалени номера поради неплатена застраховка „ Гражданска отговорност “. От 3 май до края на септември Министерство на вътрешните работи е прекратило регистрациите на 865 566 коли. От тях по-късно има подписани полици единствено на 72 923, на които са им възобновени регистрациите. Това съобщи началникът на отдел „ Пътна полиция “ в Министерство на вътрешните работи Бойко Рановски по време на конференция за пътна сигурност „ Мирен контракт за българските пътища “, проведена от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ).

Медиен сътрудник на проявата е Факти.бг.



„ Останалите коли, може би огромна част, към този момент не са на територията на България и те нямат регистрация в нашия указател “, безапелационен бе Рановски. По думите му от януари до края на септември са формирани 14 716 санкции поради липса на „ Гражданска отговорност “.

Шефът на пътната полиция сподели, че през предходната година 36 деца са починали на пътя, като броят им е най-голям за последните 6 години. От началото на 2017 година досега 22 деца са изгубили живота си поради произшествия.

По данни на Министерство на вътрешните работи през предходната година по родните пътища са починали 708 души, а 9374 са тежко потърпевшите. Общият брой на злополуките, при които има починали хора и тежки материални вреди е 51 873. Най-често произшествия са ставали в столицата, Пловдив и Варна, а минимум в Търговище, Перник и Ямбол.

Той означи още, че през актуалната година има внезапно нарастване на броя починали хора в София област – 40. В Пловдив умрелите са 39, Бургас и Стара Загора – по 32. Най-малко жертви има във Видин, Перник, Хасково, Смолян и Габрово.

Два пъти повече са потърпевшите по пътищата у нас в съпоставения с Европейския съюз. Това регистрираха застрахователните компании и държавните институции по време на конференция. Именно по тази причина финансовият министър Владислав Горанов и министърът на опазването на здравето Николай Петров приканиха за стягане на разпоредбите и глобите за неточни водачи. Заместник-министърът на районното министерство още веднъж приказва за незадоволителното средства за ремонт на пътищата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР