79-годишната жена, представяла се за счетоводител и въртяла романтични измами

...
79-годишната жена, представяла се за счетоводител и въртяла романтични измами
Коментари Харесай

79-годишната „счетоводителка”, въртяла „романтични” измами в нета, се прибира вкъщи

79-годишната жена, представяла се за „ счетоводител ” и въртяла „ сантиментални ” измами в интернет дружно с 28-годишен мъж, е пусната под „ домакински арест ”, който ще се извършва в София. Това реши Районен съд- Пловдив преди няколко часа.  
Прочетете още
Столичанката е с повдигнато обвиняване за това, че в интервала от 22 ноември 2022 година до 20 юни 2023 година в  София и Враца в съучастничество с единия обвинен е измамила три дами – на възраст 75 година, 65 година и 66 година, като от тях взела обща сума от  27 500 лв..

Схемата е стартирала от 29 октомври 2022 година до 29 май 2023 година, в градовете София, Първомай, Бургас, Поморие, Велико Търново, Габрово, Пловдив и Варна, като 28-годишният обвинен е измамил  шест дами, на възраст от 50 до 70 г.  По същото досъдебно произвеждане е привлечена и 79-годишната жена.

Обвиняемият живеел в Чехия от близо две години. Той употребявал обществените мрежи и мобилни приложения, където се представял с разнообразни имена – Тихомир, Тишо, Наско. Твърдял, че е състоятелен мъж, притежател на транспортна компания, хотел и ресторант, което не отговаряло на истината. Така се срещнал с потърпевшите дами и с времето почнал да води с тях по-лична връзка. Обещавал им разнообразни типове услуги от битов темперамент, както и бъдещо общуване. 

Като употребявал познанството си с тях и основаната за него позитивна визия, почнал да лъже потърпевшите, че в чужбина бил изпаднал в затруднено материално състояние, влошено здравословно положение, претърпял е злополука, трябвало да заплаща разходи правосъдни каузи и други Твърдял, че сега нямало кой да го поддържа материално. По този метод стимулирал дамите „ да му оказват помощ “ като му изпращат парични средства по банкова сметка. Установено е, че общата сума, която е получил е в размер на 178 897 лв.. 

Част от дамите нямали средства, с които да му оказват помощ, при което той ги насочвал към „ счетоводителката “ си – 79-годишната обвинена. Тя ги придружавала до банкови институции у нас, където те изтеглили заеми. Парите предавали на дамата. Част от тях, според предварителната спогодба, тя изпратила на 28-годишния мъж, а другите задържала за себе си. Установено е, че изтеглените заеми от потърпевшите са в общ размер на 27 500 лв..

Действията по ареста на двамата са осъществени предишния ден от чиновници на Главната дирекция „ Национална полиция “, ОДМВР-Пловдив и чиновници на чешката полиция, които по едно и също време са направили инспекции на адреси в град Пилзен и в София. Разследването е почнало в края на предходната година, след сигнал от стара жена от град Първомай, станала жертва на машинация. В процеса на работа криминалистите открили и други потърпевши на територията на страната, като нанесената им имотна щета надхвърляла 200 хиляди лв.. 

На 4 октомври 2023 година, мъжът е бил арестуван в град Пилзен, Чехия, според издадена Европейска заповед за арест от Районна прокуратура – Пловдив. Предстои процедура за предаването му на правосъдните управляващи в България.

Извършват се още дейности по следствието.По време на процесуално-следствените дейности на адрес и автомобил, употребени от него, били  открити и конфискувани мобилни апарати, СИМ карти, картодържачи и полезности. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР