7720 заявления са подадени за матурата по български език и

...
7720 заявления са подадени за матурата по български език и
Коментари Харесай

7720 заявления са подадени за матурата по БЕЛ от сесията август – септември

7720 заявки са подадени за матурата по български език и литература от сесията август – септември, която ще се организира на следващия ден, оповестиха от МОН. На втория наложителен държавен зрелостен изпит по предмет по желание, който е на 26 август, се чака да се явят към 2 400 души.

Тези изпити се поставят от зрелостници, които не са били позволени на минали сесии, по някаква причина са ги пропуснали или са получили слаба оценка при предходно явяване. С оглед усложнената обстановка поради наводненията в Карлово учениците, които трябваше да се явят в професионалната гимназия по железопътен превоз " Христо Смирненски " са пренасочени към други учебни заведения. На всички изпити, като се изключи този по специалност, се написа с черен химикал.

На втория наложителен ДЗИ зрелостниците избират между24 предмета, в които влизат и другите равнища на непознатите езици. Също на 26 август от 8.30 ч. е и изпитът за придобиване на професионална подготовка в частта му по доктрина на специалността, за който заявките са над 2 800. От тази образователна година на него се явяват като втора матура учениците от професионалните гимназии и паралелки.

Държавните зрелостни изпити по избор, на които са поискали да се явят996 зрелостници, ще се проведат на 29 август.

На всички изпити, като се изключи този по специалност, се написа с черен химикал, припомнят от МОН. Максималният брой точки на матурата е 100, като от тази година изпитът се счита за изискан при най-малко 30 точки.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР