77 пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-ата през

...
77 пациенти са прегледани в ковид кабинетите в ДКЦ-ата през
Коментари Харесай

По-малко пациенти са прегледани в ковид кабинетите във Варна по празниците

 77 пациенти са прегледани в коронавирус кабинетите в ДКЦ-ата през миналата седмица, оповестяват от дирекция “Здравеопазване " към Община Варна. Броят им е двойно по-малък от предишни седмици, когато в тях се преглеждат сред 165 и 270 души. 

За интервала 29.12 – 31.12.2020 година през коронавирус - зоната на ДКЦ II " Свети Иван Рислки " в Аспарухово са минали 3 пациенти за обзор, направени са 3 теста, от които 1 позитивен. За същият интервал в ДКЦ III са прегледани общо 46 лица с грипоподобни недоволства. Направени са им бързи антигенни проби, от които 26 са с негативни и 20 с позитивен резултат. От коронавирус - кабинета е ориентирано 1 лице за рентгенография на бял дроб. 

В ДКЦ V " Света Екатерина “ за същия интервал са минали 17 пациенти за обзор, направени са 15 антигенни теста, от които 4 позитивни, 3 бързи теста за антитела. Направени са още 9 рентгенови фотоси и 1 кръвно проучване. 

 В коронавирус - зоната на ДКЦ " Чайка “ са прегледани 11 души. Направени са им проби и всички са негативни. Консултирани по телефона са почти 45 души, на които са дадени рекомендации, назначено е лекуване, следят се и се поддържа противоположна връзка с тях. 

Кабинетът в ДКЦ I " Света Клементина “ не е работил през почивните дни (02.01-03.01.2021 г.), следва да възвърне активността си през тази седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР