76 заявления са подадени за участие по проект “Родители в

...
76 заявления са подадени за участие по проект “Родители в
Коментари Харесай

3 програми насърчават заетостта в Монтана

76 заявки са подадени за присъединяване по план “Родители в заетост” в Монтана. Целта му е да обезпечи по-доброто съвместяване на професионалния с персоналния живот на родителите с деца от 0 до 12-годишна възраст и даване на претовареност на безработни хора, посредством обезпечаване на благоприятни условия за полагане на грижи за развъждане на деца, напомни Даниела Накова, шеф на районната работа по заетостта в Монтана:
"Имаше обособена намеса към родителите, които са с три и повече деца, които могат да наемат безработно лице до 4 часа, с цел да могат да си оказват помощ по повод грижа за децата. "
В бюрата по труда продължава набиране на поръчки от работодатели за откриване на свободни работни места по скица “Младежка заетост”, заяви Накова.
"Там избираеми са представители на действителния бранш, т.е. това са комерсиалните дружества- обществени, общински и държавни, както и частни, само че комерсиалните сдружения, както и органите на изпълнителната власт по Закона за локалното самоуправление, включително и тези предприятия, които са по член 52, както е Младежки дом, Обединен детски комплекс ", съобщи Накова.
Продължава реализацията на контракти по план “Работа в региона”. Към края на февруари са наети 1 116 души.
"Там се пристъпи към подписване на контракти на чакащите поръчки, т.е. не се отвори за нов банкет на заявки. Чакащите поръчки, които са от предходната година признати, той еднократно беше отворен по оперативната стратегия, това беше временен план от държавна стратегия към оперативна стратегия и тогава чакащите поръчки с работодателите, които имат предпочитание сега сме пристъпили към подписване на контракти към всички чакащи поръчки за 6 месеца ", добави Накова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР