76% от французите са против новото ограничение Въпреки месеците на

...
76% от французите са против новото ограничение Въпреки месеците на
Коментари Харесай

Във Франция ограничават скоростта по второстепенната пътна мрежа

76% от французите са срещу новото ограничаване

Въпреки месеците на митинги на мотористи и автомобилисти и политически диспути, скоростта по 400 000 км второстепенни пътища във Франция към този момент ще бъде лимитирана до 80 км/ч вместо 90 км/ч от 1 юли, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Дарик.

Две седмици преди влизането в действие на новото ограничаване указът за използването му бе оповестен в Държавния вестник. Ограничението ще важи за двупосочните второстепенни пътища без централно разграничително оборудване (мантинела), представляващи 40% от цялата пътна мрежа във Франция.

Обявена на 9 януари в границите на държавен проект, целящ да се понижи броят на жертвите по пътищата, мярката провокира опозиция от сдружения на мотоциклетисти и автомобилисти, подкрепени от депутати и даже някои министри. Според социологическо изследване, оповестено през април, 76% от французите са срещу новото ограничаване.

Въпреки това министър председателят Едуар Филип съобщи, че е " подготвен да поеме отрицателните последствия " от непопулярната мярка, която съгласно него ще избави живота на 300-400 души годишно. Ако до 1 юли 2020 година резултатите не потвърдят упованията на властта, държавното управление ще поеме своята отговорност, увери Филип.

Смъртността по френските пътища стигна исторически най-малко през 2013 година с 3427 починали, само че стартира отново да пораства и наклонността се обърна едвам през 2017 с 3684 жертви - 1,4% по-малко, в сравнение с през 2016 година, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР