76 755 лв. ще бъдат вложени в ремонтни дейности в

...
76 755 лв. ще бъдат вложени в ремонтни дейности в
Коментари Харесай

Подобряват инфраструктурата в Мездренско със 76 000 лева

76 755 лева ще бъдат вложени в ремонтни действия в селата Оселна и Игнатица, заяви кметът на Мездра Генади Събков при показване доклада за активността на екипа си пред м.г. и разпределението на бюджета за 2018 година пред жителите на двете обитаеми места.
Градоначалникът заключи, че в капиталовата стратегия за актуалната година са заложени асфалтиране на ул. “Малчика “ в с. Оселна на стойност 47 114 лева, както и планиране на площадка-градина за отдих и сцена за публични мероприятия за 3 360 лева С цел интензивно включване на младежите в спортни действия, от началото на годината община Мездра поема разноските по подготовката и пътуванията на детския футболен тим. Кметът пое ангажимент да организира диалози с врачанския митрополит Григорий по отношение на опцията посредством комисията по вероизповеданията да се подкрепи укрепването на покрива на църквата в с. Оселна. Предстои възстановяване образа на салона в кметството. Миналата година благодарение на община Мездра беше заменена дограмата на постройката и локалните хора се снабдиха с нова печка, а със стоплянето на времето ще бъде усъвършенствано осветлението и оцветен клуба.
След като през 2017г. беше ремонтирана част от ул. “Г. Димитров “ в с. Игнатица, тази година в Инвестиционната стратегия на Общината са заложени 26 281 лева за бетониране на трасето. Освен това има огромна възможност и да се укрепи свлачището в селото след подписаното в края на м.г. двустранно партньорско съглашение сред кмета на Община Мездра и Даниел Манолео, шеф на жандармерията на област Мехединци. Съвместният план сред двете страни е по стратегия INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020, предпочитана ос 3: безвреден регион, приоритет 3.1: Подобряване на взаимното ръководство на риска в трансграничния регион. Проектното предложение бе утвърдено на първа фаза, като все още се чака утвърждението му от Управляващия орган на идващия стадий.
Жителите на с. Игнатица изрекоха признателност към инж. Събков за прелестната работа, която Оперативна програма “Чистота “ реализира в обитаемото място. Благодарение усилена активност на чиновниците, за първи път от години насам в селото няма нито една несветеща лампа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР