758 души са починали в американския щат Ню Йорк от

...
758 души са починали в американския щат Ню Йорк от
Коментари Харесай

Над 750 починали в щата Ню Йорк през последното денонощие

758 души са починали в американския щат Ню Йорк от новия коронавирус през последното денонощие, съобщи днес губернаторът Андрю Куомо, цитиран от ТАСС. Общият брой на смъртните случаи там вече е 9385.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5158
Куомо отчете, че е достигнато платото, но допълни, че броят на починалите " остава ужасяващо висок ".

Ако беше отделна държава, американският щат с население от около 19,5 милиона души щеше да е на първо място по смъртни случаи на глава от населението. С над 181 000 потвърдени заразени Ню Йорк освен това изпреварва Испания (малко повече от 166 000) - страната, която е на второ място след САЩ.

Съединените щати са на първо място в света в мрачната статистика за най-много заразени и починали - съответно 535 591 и 21 409. 31 018 души са оздравели, а 11 660 остават в критично или тежко състояние.

Над 780 починали от коронавируса в Ню Йорк

Главният експерт на федералното правителство за коронавируса допусна днес възможността за постепенно и локализирано възстановяване на икономическата дейност в САЩ през май, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато епидемията в страната изглежда доближава своя пик.

В същото време д-р Антъни Фаучи прояви предпазливост:

" Надяваме, че до края на месеца ще можем да видим какво се случва и дали (ситуацията) ни позволява да рестартираме внимателно и безопасно. Ако да - да. Ако не - продължаваме да стоим на сигурно у дома ", обобщи пред американската телевизия Си Ен Ен директорът на Националния институт за алергични и инфекциозни заболявания.

Д-р Фаучи се обяви за подход по места според обстановката, като даде за пример различията между големите градове в САЩ, които са тежко засегнати от епидемията, и провинциалните райони, където коронавирусът изглежда се е разпространил по-малко.

Президентът Доналд Тръмп редовно настоява за възможно най-бързо рестартиране на американската икономика, като според него прекаленото закъснение би било изключително опасно на фона на експлозивното увеличаване на безработицата заради масовите съкращения на работници, отбелязват Франс прес и БТА.

Д-р Фаучи направи паралел между епицентъра на епидемията Ню Йорк и малкия южен щат Арканзас, където не са предприети мерки за изолация, но починалите от вируса са само 27. Следователно ще се взимат различни решения по места, каза той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5158  Полицията в Киев употребява дронове за издирването на извършители на карантината Полицията в Киев употребява дронове за издирването на извършители на карантината  431 умряли в Италия от ковид през последното денонощие 431 умряли в Италия от ковид през последното денонощие  Коронавирусът взе нова жертва у нас Коронавирусът взе нова жертва у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР