75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се

...
75 лева добавка към пенсиите на всеки, решил да се
Коментари Харесай

Премиерът Петков обяви новите COVID стимули за ваксинация ВИ...

75 лв. добавка към пенсиите на всеки, решил да се имунизира. Това разгласи министър председателят Кирил Петков, който показа нови стопански тласъци за имунизация на изказване в Министерския съвет. Пари ще получат и всички, които си слагат бустерна доза. Програмата ще е отворена от началото на януари до 30 юни.

" Надеждата ни е, че в случай че през януари или февруари успеем да имунизираме 300 000 от нашите съграждани над 65 години, това би трябвало да ограничи опцията за запълване на лечебните заведения в идната вълна с усезаем % ", изясни Петков.

„ Основен приоритет на българското държавно управление остава да нямаме толкоз доста хора, умряли от Коронавирус, да има оптимално облекчение на лечебните заведения и най-много да защитим възрастните хора, които са в максимален риск ", уточни той. Премиерът изрази страдание, че страната остава с най-ниски равнища на имунизация в Европа. Според него има заплаха България да стане Коронавирус дестинация.

Преди дни по време на посещаване в Брюксел стана ясно, че през януари се чака пета вълна на COVID-19 да връхлети Европа като в основата й ще бъде новият вариант " Омикрон ".

Петков към този момент нееднократно съобщи, че новото държавно управление ще работи за увеличение на броя на имунизираните против COVID-19.

Свързани вести Проф. Аргирова пред министър Петков: Неприятно е да дефинират България като Коронавирус дестинация
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР