75-годишният Джефри Хинтън обяви оставката си Ученият, който до голяма

...
75-годишният Джефри Хинтън обяви оставката си Ученият, който до голяма
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да бъде използван за лоши неща от лоши играчи

75-годишният Джефри Хинтън разгласи оставката си
Ученият, който значително се счита за кръстник на изкуствения разсъдък, напуща работата си с предизвестие за възходящите рискове от развитията в тази област, съобщи Би Би Си, представена от БНР.

Джефри Хинтън (75 г.) разгласи оставката си от работата в " Google " в мнение до " Ню Йорк таймс ", заявявайки, че съжалява за свършеното.

Пред Би Би Си той уточни, че някои от заплахите от чатбота на ИИ са " много плашещи ".

" В момента те не са по-интелигентни от нас, доколкото мога да кажа. Но считам, че скоро ще бъдат ".

Д-р Хинтън също по този начин приема, че възрастта му е изиграла роля в решението да напусне софтуерния колос: " Аз съм на 75 година, време е да се пенсионирам ".

Неговите проучвания в сферата постлаха пътя за сегашни ИИ-системи като ЧатДжипити (ChatGPT).

Но британско-канадският когнитивен психолог и компютърен експерт съобщи, че чатботът скоро може да надмине равнището на информация, която човешкият мозък съдържа.

" В момента виждаме по какъв начин неща като GPT-4 засенчва индивида в размера на общи познания, които има. От позиция на разсъжденията не, толкоз, само че към този момент прави елементарни разсъждения…Имайки поради темпото на това, чакаме да се усъвършенства много бързо. А от това би трябвало да се тормозим ".

В публикацията си в " Ню Йорк таймс " доктор Хинтън предизвестява още, че изкуственият разсъдък може да бъде употребен за " неприятни неща " от " неприятни играчи ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР