75-годишният Благой А. и 43-годишният му син Младен са предадени

...
75-годишният Благой А. и 43-годишният му син Младен са предадени
Коментари Харесай

В Търговище съдят баща и син, хвърлили съсед в кладенец

75-годишният Благой А. и 43-годишният му наследник Младен са предадени на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на техен комшия. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс, осъществено в съучастничество. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Между татко и наследник и жертвата – техния комшия Димитър Й., който живеел във фургон в прилежащ имот, от години съществувала омраза и непоносимост. Пострадалият пиел, не работел, постоянно се разхождал гол из парцела си, с цел да нервира Благой, и уринирал против него. Взаимната злост сред 75-годишния обвиняем и жертвата ескалирала от време на време. Така на 23 септември 2016 година Благой блъснал в главата Димитър и го пробол с металната част на вила в лявата ръка.

На 20 юли 2019 година потърпевшият Димитър отишъл в заведение в центъра на селото, където прекарвал огромна част от времето си като незает. Често съселяните му го черпели с алкохол, както се случило и този ден. Мъжът изпил три бири, след това траял на ракия и задремал на масата. Негов прочут го събудил в късния следобяд и го отвел в дома му, защото Димитър бил очевидно пийнал и залитал.

В двора на парцела си той забелязал, че съседът Благой го следи и решил да го подразни, като демонстративно направил непристойни дейности. След следващата провокация 75-годишният обвиняем се обадил на сина си и под претекст че не се усеща добре, го помолил да пристигна в селото.

"Домашен арест " за мъжа, хвърлил дружно с татко си комшия в бунар

След като подсъдимият Младен дошъл, двамата с татко си влезнали в парцела на Димитър. Първо изключили камерите, инсталирани за наблюдаване на личния им парцел. Пияният мъж лежал на земята. Благой го ритнал, а по-късно решили със сина си да го убият, като го хвърлят в кладенеца на парцела му.

Баща и наследник хванали Димитър и с главата надолу го пуснали в кладенеца, в който водата била към метър и половина. При рухването Димитър блъснал главата си, охлузил се в стената и се удавил.

Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за гибелта удавяне. Концентрацията на алкохол в кръвта му била 1,88 промила, което дава отговор на междинна степен на опияняване.

Предстои делото против татко и наследник да бъде планувано за разглеждане в Търговищкия областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР