75-годишната жената от Габрово и 27-годишният мъж от Плевен, които

...
75-годишната жената от Габрово и 27-годишният мъж от Плевен, които
Коментари Харесай

Директорът на болницата в Габрово за коронавируса у нас

75-годишната дамата от Габрово и 27-годишният мъж от Плевен, които са дали позитивни проби за ковид на референтния тест на Световната здравна организация, са били изолирани в съответните инфекциозни отделения.

Пациенти и медици, които са били в контакт с дамата към този момент са тествани. Пробите им, които са към 30 на брой, са изпратени в София. Това заяви за NOVA доктор Минко Михов, изпълнителент шеф на МБАЛ "Д-р Тота Венкова”.

"Пациентката е постъпила на 3 март с диагноза пневмония. Пробата ѝ за ковид е взета на инцидентен принцип, тъй като е с остро респираторно заболяване. Не сме имали подозрения, че може да е инфектирана. Сега тя е изолирана. Състоянието ѝ е устойчиво ", съобщи доктор Михов.

Първи доказани случаи на ковид у нас?

Той разясни, че 75-годишната жена не е контактувала с доста хора преди да бъде приета в болница. В нейната стая били настанени още двама души. Проби обаче са взети от всички хора, лежали и работили в цялото поделение от 3 март насам.

"Болницата е под карантина, не се позволяват външни лица, свижданията са спрени. Ще одобряваме незабавни случаи”, сподели още шефът на лечебното заведение в Габрово. И разясни, че до приемане на окончателните резултати няма да се подхваща нищо повече.

27-годишният мъж, признат в плевенската болница е с два позитивни и един негативен тест, оповестяват от лечебното заведение.

Той е изолиран, както и цялата инфекциозна клиника. За момента е в положително положение.

Днес след 9 часа се чакат окончателните резултати и на двамата пациенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР