75-годишната жена остава в стабилно състояние, няма влошаване. Тя е

...
75-годишната жена остава в стабилно състояние, няма влошаване. Тя е
Коментари Харесай

Директорът на болницата в Габрово: Жената със съмнениe за COVID-19 остава в стабилно състояние

75-годишната жена остава в устойчиво положение, няма утежняване. Тя е настанена в Инфекциозно поделение и е изолирана. Продължава лекуването й по проекта, който и досега е получавала като терапия ". Това съобщи изп. шеф на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова " - Габрово доктор Минко Михов.

„ Постъпила е при нас на 3-ти март с недоволства, типични за сезона за подобен вид респираторни болести ", уточни още той.По думите му тестът й е взета след нареждането за взимане на пробите на инцидентен принцип от пациенти, които са лежащо заболели с пневмония в болничното заведение.

„ Болницата е под карантина. Свиждането е неразрешено. Отделението, в което е била, не приема повече пациенти. Персоналът, който я е обслужвал е издирен. Взети са проби от всички и са изпратени още през нощта. Засега сме издирили 45 индивида, които са имали контакт с нея в болничното заведение ", уточни още той.
„ Болницата и Спешното поделение не престават да работят. За момента няма място за паника ", безапелационен бе Минко Михов.

„ За благополучие обстановката беше такава, че край нея няма доста хора, живеела е независимо в жилището си. Има общо двама близки родственици. Те са издирени. Единият не е бил в контакт с нея. На втория му е взета проба, чака се резултатът ", съобщи шефът на РЗИ-Габрово - Николай Пенчоков.

„ Място за суматоха към сегашния миг няма. Призоваваме за хигиена ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР