75-годишната жена е оставила плик със сумата от 3 600

...
75-годишната жена е оставила плик със сумата от 3 600
Коментари Харесай

Мъж спаси пенсионерка от лапите на ало измамници

75-годишната жена е оставила плик със сумата от 3 600 лв. и 10 сребърни пръстена под кошче за боклук на улицата наоколо до дома

На 27 януари т.г. към 12:30 ч. 75-годишна жителка на град Берковица получила позвъняване на домашния си телефон от чужд, който се показал за доктор и декларирал, че щерка ѝ претърпяла злополука и има потребност от незабавна интервенция, за която би трябвало да даде сумата от 50 000 лв.. Това оповестиха от ОДМВР - Монтана.

Впоследствие на мобилния телефон на дамата се обадил различен мъж, който се показал за служител на реда Иван Петров и декларирал, че преследват група телефонни измамници. Мнимият служител на реда изискал от дамата да събере всички пари и полезности, които има в дома си, и да ги остави под кошче за боклук на улицата, като по този начин щели да бъдат хванати нарушителите.

Около 15:00 ч. пенсионерката оставила плик със сумата от 3 600 лв. и 10 сребърни пръстена под кошче за боклук на улицата наоколо до дома й. Тя незабавно била спряна от мъж, който бил на улицата и се усъмнил, че е станала жертва на машинация. Жената осъзнала, че е въведена в подвеждане и си взела назад плика с паричната сума и полезностите.

По случая е формирана кореспонденция по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс в районно управление (на МВР) Берковица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР