75 години семеен живот честваха преди дни Ивана и Танчо

...
75 години семеен живот честваха преди дни Ивана и Танчо
Коментари Харесай

Съпрузи от пловдивско село отпразнуваха 75 г. брак

75 години фамилен живот честваха преди дни Ивана и Танчо Табакови от пловдивското Старо Железаре.

Съпрузите означиха персоналния си празник в Деня на християнското семейство. Преди обед в църквата „ Света Богородица “ във връзка Въведение Богородично бе отслужена празнота света литургия, а по-късно кметът Илия Тонов предложения семейство Табакови на празник в читалището.

95-годишната баба Ивана и брачният партньор й Танчо Табаков, който е на 93 години, пристигнаха придружавани от щерка си. Макар да наближат по едно столетие и двамата са в положително здраве и посрещнаха поздравленията на своите съселяни с наслада и задоволство. За тях локалната фолклорна група извърши няколко песни, а кметът на Старо Железаре им подари икона на Света Богородица, която да огрява и пази дома им.

Жителите на Старо Железаре поздравиха по случай празника и най-младото семейство в селото. 30-годишните Румяна и Радослав Инджебазови, подписали брак преди две години, които към този момент имат дъщеричка. Семейството живее в родното си село и дава образец на по-младите от тях да тачат традициите и да останат в Старо Железаре, да оказват помощ то да се развива.

Кметът Илия Тонов подари и на тях икона на Божията майка с благопожелание да закриля фамилията, а те да бъдат образец за младежите от селото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР