743 образователни медиатори и 101 социални работници са назначени в

...
743 образователни медиатори и 101 социални работници са назначени в
Коментари Харесай

743 медиатори и 101 социални работници влизат в училищата

743 просветителни посредници и 101 обществени служащи са назначени в учебните заведения, които вземат участие в план „ Подкрепа за триумф “. Това стана ясно по време на онлайн работна среща на екипа в МОН с специалисти от районните ръководства на образованието, които координират дейностите по места.

По време на прекратените присъствени занятия в учебно заведение просветителните посредници и обществените служащи спомагаха за възстановяване на обмена на информация сред учители и родители, оказваха нужната поддръжка на родителите при самоподготовката и упражненията на децата.
На срещата бяха коментирани и идните образования на посредниците и обществените служащи, които също ще се организират онлайн. Те ще бъдат водени от представители на висши учебни заведения, Неправителствени организации и други организации, които ще ги приготвят за по-ефективна работа с родителите и с общността на децата.

Също по този начин бяха разисквани идните образования на учители за използване на създадения в границите на плана инструментариум за ранно идентифициране на възпитаници в риск от прибързано овакантяване на просветителната система. Те ще бъдат осъществени от 255 обучители – представители на висши учебни заведения, научни организации и други институции.

Предстои и активиране на работата по кариерно насочване на възпитаници от 5 до 7 клас посредством кариерните консултанти в центровете за поддръжка на личностно развиване (ЦПЛР), както и посредством образованията по STEM, които бяха възпрепятствани поради форсмажорните условия, свързани с COVID-19 през образователната 2019/2020 година.

Кариерното насочване на учениците ще се случва както посредством групови, по този начин и с самостоятелни съвещания за установяване на ползи и желания на учениците към избрани специалности.

Кариерните консултанти, учителите и педагогическите съветници ще разполагат със особено създадени принадлежности по плана за използването им в учебни заведения, в които има възпитаници от V, VI и VII клас, и за кариерните консултанти към ЦПЛР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР