7300 украински бежанци са в хотели и хотелски бази в

...
7300 украински бежанци са в хотели и хотелски бази в
Коментари Харесай

Илин Димитров: 7300 украински бежанци са в хотели в България

„ 7300 украински бежанци са в хотели и хотелски бази в България. До края на седмицата би трябвало Междуведомствената комисия да се произнесе, да знаем точния размер на парите за хотелиерите. Сумите са заделени в обособена сметка, само че би трябвало да се изчислят всички заплащания ”. Това съобщи министърът на туризма Илин Димитров от служебния кабинет на Гълъб Донев по NOVA NEWS преди началото на летния туристически сезон.

Той счита, че бежанците би трябвало да останат в хотелите. „ Те понижават прогресивно, огромна част от тях си откриха работа. Лятото има засилено търсене и на фрагменти в туризма ”, изясни министър Димитров.

Министърът чака 5% повишаване на цените на туристическите услуги през сегашния летен сезон, само че цената на чадърите и плажните аксесоари да се запазят. Сега имаме 21 чисти плажа и едно пристанище, стана ясно от думите му.

Преди войната България е посещавана от към 400 000 съветски жители. „ Бяха намалели по време на коронавирусната пандемия и при започване на войната. Основното придвижване сега е през други страни – да вземем за пример през Турция. Имаме над 100 000 парцела на съветски жители. Те идват да ги посетят, някои от тях ги продават. Очаквам под 50 000 съветски туристи тази година ”, сподели районният министър.  

Според него Полша, Чехия, Израел са обещаващи пазари. Той изясни, че наши бизнес представители отиват в избрани градове от тези страни и въз основата на „ бързи срещи ” беседват с представители на техния бизнес.

„ Авиолинията до Скопие бе стопански голословна, по тази причина я стопираха ”, изясни министърът на туризма.

Той изясни, че е значимо качеството на предлаганите услуги. „ Най-важното е какъв брой туристи ще се върнат, по какъв начин ще надградим предлагането. Качеството е най-важното – и инфраструктурата, и плажовете, и обслужването, и посрещането на летището ”, сподели министърът.

Запитан дали би останал в възможен постоянен кабинет, Илин Димитров съобщи: „ Не виждам себе си в политически кабинет. Работата на служебния кабинет, в частност на Министерството на туризма, бе да стабилизираме бранша след Коронавирус. Направихме го, зимният ни сезон е с растеж над 23% над 2019 година, летният ще е с над 5% от сезона над 2019 година ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР