73 отбора от 17 клуба от страната участваха на Държавното

...
73 отбора от 17 клуба от страната участваха на Държавното
Коментари Харесай

Националният отбор спечели Държавното по естетическа групова гимнастика

73 тима от 17 клуба от страната участваха на Държавното състезание по естетическа групова гимнастика за всички възрасти, което се организира през уикенда в столичната зала " София ".

Националният тим на България завоюва купата при дамите. Тимът в състав Христиана Ковачева, Карина Нейкова, Виктория Берова, Дария Капсъзова, Мария Мехлемова, Яна Стайкова, Сибила Къпрачева, Сияна Табакова и Рада Кутли с треньор Кристина Ташева събра общ брой от 38.850 точки.

На второ място остана Велбъжд с 29.150 точки.

Следващото съревнование от календара е Световното състезание по естетическа гимнастика, което ще се организира на 26 и 27 ноември в Грац (Австрия). На него ще вземат участие националните тимове за дами и девойки, както и “София Спорт ” и “Велбъжд ” при дамите, което ще разреши на България да се бори и за отборно класиране.

Преди това в Грац ще се състои съпътстващ шампионат за клубни тимове, където в дребните възрасти ще започват “Академик ” (София), “Етър Елит ” (Велико Търново), “Магия ” и ЦСКА.

Националният тим ще взе участие на съревнование в Кюстендил на 20 ноември, а преди този момент в зала " Фестивална " ще има публично изпращане на отбора, който ще пътува за Грац на 24 ноември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР