73% от пълнолетните българи одобряват призива на лидера на БСП

...
73% от пълнолетните българи одобряват призива на лидера на БСП
Коментари Харесай

73% от българите искат повече държава в икономиката

73% от пълнолетните българи утвърждават апела на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за по-активно присъединяване на страната в стопанската система на страната, до момента в който единствено 21% са срещу. Това демонстрират данните от национално внушителен телефонен сондаж на „ Галъп Интернешънъл” измежду 800 души сред 30 юли и 1 август.

Най-много утвърждение в последните дни събира ветото на президента Радев над законовите ремонти, които се считат за лобистки (75%). Ниско е утвърждението към повдигането на акциза на бездимните цигари – 45% утвърждават, само че 47% не го утвърждават. Явно е, че българите чакат надалеч по-убедителна работа от страна на органите на властта и насърчават решителната интервенция на страната, само че без да губят ориентир за това, кои са областите, където страната би трябвало да се намеси, и кои – не. Отстояването на националния и публичен интерес се поддържа, само че не и непотребните регулации и тежести, да вземем за пример.

Протестът на майките и други обществени митинги в последните седмици се възприемат ясно като знак за действителен проблем, а не като функционалност на политически упоритости (каквито тълкования имаше). 69% са съгласни, че този вид митинги са удостоверение по-скоро за действителни проблеми. 8% намират политическите упоритости за водещи, а 18% признават, че не са задоволително осведомени. Останалите се затрудняват да отговорят.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР