73 общини подадоха проектни предложения за реформиране на 81 броя

...
73 общини подадоха проектни предложения за реформиране на 81 броя
Коментари Харесай

73 общини кандидатстваха за модернизиране на старчески домове със средства по ПВУ

73 общини подадоха планови оферти за реформиране на 81 броя домове за остарели хора със средства от Механизма за възобновяване и резистентност. Това оповестиха от Министерството на труда и обществената политика.

Целта е обществените услуги да оферират грижи, които дават отговор на новите стандарти за качество на резидентните услуги за възрастни в надтрудоспособна възраст. Модернизирането им ще обезпечи по-качествени грижи и по-добри условия за живот на към 5600 души.

Мярката е в осъществяване на Националния проект за възобновяване и резистентност. Тя ще бъде осъществена посредством непосредствено даване на средства на общините за осъществяване на вложения за реновиране на домовете за остарели хора, разясняват от МТСП.

От министерството показват, че по плановете ще бъдат финансирани строителни действия, доставка на съоръжение и обзавеждане за домовете за остарели хора. Сред допустимите действия са подобряването на достъпа за хора с увреждания до постройките на обществените услуги и предприемането на ограничения за повишение на тяхната енергийна успеваемост.

Заделените средства за тези вложения възлизат общо на 189,8 млн. лева От тях 161,5 млн. лева са обезпечени по Механизма за възобновяване и резистентност, а 28,2 млн. лева са национално съфинансиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР