73 млн. лв. за акциз са дадени на земеделциСледващата седмица

...
73 млн. лв. за акциз са дадени на земеделциСледващата седмица
Коментари Харесай

Плащат 600 млн. лв. на фермери преди Коледа

73 млн. лева за данък са дадени на земеделци

Следващата седмица - в сряда, най-късно четвъртък, зърнопроизводителите ще получат така наречен непосредствено базово заплащане в размер малко над 600 млн. лева Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов в коридорите на Народното събрание. Министърът уточни, че ориентировъчната ставка все още е 19,30 лева на декар.

Порожанов напомни, че през предходната седмица са изплатени 73 млн. лева данък на близо 9500 аграрни производители.

Те са по схемата “Помощ под формата на отстъпка от цената на акциза върху газьола, употребен в първичното селскостопанско произвеждане ”.

Изплатените средства съставляват 88,77% от утвърждения размер на държавната помощ за всички претенденти. Останалата част в размер на към 11 млн. лева ще бъде изплатена на всички 9429 аграрни стопани с втори транш при започване на 2019 година

“Вчера бяха изплатени 6 от схемите за обвързано произвеждане, преди два-три дни - други две, на обща стойност близо 116 млн. лева на 15 000 аграрни производители ”, добави още министърът.

Става дума за общо 6 схеми за подкрепяне на животновъдите. Например за млечните крави под селекционен надзор са изплатени по 542 лева на крава за първите до 250 животни и по 434 лева за всяка крава над първите 250. За месодайните крави сумата е съвсем на половина по-ниска.

По схемите за обвързано подкрепяне са платени и пари за овце и кози майки и за биволи. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР