73-годишен жител на Казанлък е станал жертва на агресивни расови

...
73-годишен жител на Казанлък е станал жертва на агресивни расови
Коментари Харесай

Кучета нахапаха 73-годишен мъж

73-годишен гражданин на Казанлък е станал жертва на нападателни расови кучета, които притежателят им е пуснал свободно отвън оградата на дворното място.

Инцидентът е станал към обяд в събота в местността Старите лозя, където мнозина казанлъчани имат вили. Пострадалият отивал да нагледа парцела си когато върху му скочили кучетата и за броени секунди го нахапали по двете предмишници и лицето. Пострадалият е бил отведен в началото в центъра за незабавна здравна помощ, а в следствие и приет в болница в здравно заведение. Според лекарите пациентът им единствено по знамение се отървал от животозастрашаващи пострадвания.

Собственикът на кучетата, 32-годишен локален гражданин е бил арестуван за до 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи, формирано е досъдебно произвеждане по чл.325 в ал.1 от Наказателен кодекс./ “ Който не постави задоволително грижи за гръбначно животно, което се намира под негов контрол, вследствие на което то аргументи междинна или тежка телесна щета на човек, се санкционира с отнемане от независимост до три години или с пробация и с санкция до пет хиляди лв. “/.

Жители на Казанлък описват, че от години регионът на Старите лозя е обект на съвсем ежедневни набези от ромски тумби, не останало вилен парцел, който да не е бил обиран. Това принудило и някои от притежателите да ги опазват с кучета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР