72-годишният външен министър на Люксембург Жан Аселборн, който е и

...
72-годишният външен министър на Люксембург Жан Аселборн, който е и
Коментари Харесай

72-годишният външен министър на Люксембург тръгва на собствен Тур дьо Франс

72-годишният външен министър на Люксембург Жан Аселборн, който е и разпален колоездач, потегля през днешния ден на поредна независима колоездачна обиколка на Франция, тръгвайки от град Шенген - знак на свободното придвижване на хора в Европейския съюз, съобщи Франс прес.

" Тръгването от Шенген е един знак, само че липсва решителност за опазване на този знак ", призна министърът преди заминаването си и добави: " Десет от 26 страни членки не престават да постановат ограничавания по границите, които попречват свободното придвижване ".

" Свободата на напредване продължава да се изпарява, и в случай че Европейската комисия, пазителка на европейските контракти, не се намеси, за нашите деца ще остане един деформиран Шенген, където рестриктивните мерки ще бъдат принцип, а свободното придвижване - изключение ", предизвести Аселборн.

Това ще бъде седмата поредна колоездачна обиколка на Франция за люксембургския външен министър Аселборн. Той заема поста първи посланик на Великото херцогство от 2004 година и е човек, прочут с прямотата си, и е известна политическа фигура в Люксембург, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР