72-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа с три жертви на

...
72-годишният шофьор, който причини тежката катастрофа с три жертви на
Коментари Харесай

Изправят на съд шофьора, причинил касапницата с три жертви на Асеновградско

72-годишният водач, който аргументи тежката злополука с три жертви на Асеновградско шосе през 2019 година, се изправя пред съда. Той публично се снабди с обвиняване за причиняване на гибел на повече от едно лице по несъобразителност в резултат на злополука.

По време на следствието е станало ясно, че причина за мелето е нахлуване в насрещната лента за придвижване, както и скоростта – лидерът е карал с 20 км/ч. по-бързо от позволената за сектора.

Трагедията се разигра точно на Гергьовден. 72-годишният лидер бил зад кормилото на колата си – мерцедес и пътувал от Асеновград към Пловдив. Част от правата била в ремонт. Движението се осъществявало в източното платно. То се състояло от две ленти за придвижване и една спешна.

В същото време в посока от Пловдив към Асеновград се движел лек автомобил, марка „ Тойота Корола”. В него се намирали четирима пасажери – един мъж на 66 години, и три дами – 42, 63 и към 50 годишна. Те отивали в храм в Асеновград, с цел да участват на подписване на църковен брак.

72-годишният подхванал изпреварване, малко след което без да алармира ненадейно отклонил колата наляво и навлязъл в насрещната лента. С лекия автомобил „ Мерцедес “ той блъснал металната защитна мантинела и предната дясна част на насрещно движещата се „ Тойота “. Водачът й отклонил колата, само че не съумял да избегне удара. В резултат на пътнотранспортното произшествие са починали 42 и 63 годишните дами, както и 66-годишния мъж. Третата жена пък е получила междинни телесни повреди.

Виновният лидер е управлявал лекия автомобил „ Мерцедес “ със скорост 80 км/ч,, която е надвишавала с 20 км/ч позволената в този сектор, съгласно автотехническата експертиза. Освен това причина за злополуката е нахлуване в насрещната лента на лекия автомобил „ Мерцедес “, без да има нужда от изпреварване или заобикаляне.

Наказанието, което е планувано от закона е от 3 до 15 години отнемане от независимост. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР