72-годишният английски композитор Андрю Лойд Уебър ще изпробва върху себе

...
72-годишният английски композитор Андрю Лойд Уебър ще изпробва върху себе
Коментари Харесай

Андрю Лойд Уебър изпробва оксфордската ваксина върху себе си

72-годишният британски композитор Андрю Лойд Уебър ще тества върху себе си оксфордската ваксина срещу ковид в границите на изпитванията върху хора, преди тя да бъде публично пусната за всеобща отбрана. Каузата на маестрото е да „ направи всичко, с цел да потвърди, че театрите могат да се отворят още веднъж безвредно “.
Университетът в Оксфорд и лекарствената компания AstraZeneca работят върху създаването на пробната ваксина, наречена ChAdOx1 nCoV-19. Хиляди хора от Обединеното кралство, Съединените щати, Бразилия и Южна Африка непринудено вземат участие в клинични изпитвания.  Композиторът и продуцентът Камерън Макинтош от месеци подлагат на критика „ слабия “ отговор на държавното управление на Обединеното кралство за подготвеност да помогне на театралната промишленост по време на пандемията.В сряда световноизвестният 72-годишен композитор се включи в обществените медии и приказва за претекстовете, които стоят зад решението му да взе участие в опита. 
„ Развълнуван съм, че на следващия ден ще бъда имунизиран. Ще направя всичко, с цел да потвърдя, че театрите могат да се отворят безвредно. "
На 20 юли откривателите оповестиха, че първичните резултати от проби с 1077 души са обещаващи - имунизацията е безвредна и провокира имунен отговор, съобщи BBC. Следващата стъпка в изследването включва разширение на тестването върху няколко хиляди души повече.В Twitter през вчерашния ден валяха поздравления за Маестрото: „ Bravo! ", „ Бог да Ви благослови, сър! ", „ Благодаря за вашата безрезервност! ", писаха почитателите му.
Преди време сър Сам Мендес, режисьор на „ Американски прелести " и „ 007 Координати: Скайфол " възропта, че отварянето на театри при съблюдаване на обществено разграничаване ще бъде като „ изтичане на пари в канализацията ". Според него всеки спектакъл би трябвало да работи с 60-70 % от потенциала си, с цел да може да е на плюс. Фондация, основана от сър Сам, с цел да помогне на работещите в театралната промишленост, събра 1,6 милиона паунда. Бродуей в Ню Йорк и Уест Енд в Лондон са измежду театралните квартали и места, които са затворени от март поради пандемията.  Йън Гилън е първият в ролята на Исус Христос в рок операта " Исус Христос Суперзвезда
Уебър е създател на „ Джоузеф и неговият необикновен утопичен косъм Technicolor ” (1968), „ Исус Христос Суперзвезда " (1970), „ Евита " (1976), „ Котки " (1981), „ Фантомът на операта " (1986) и „ Училище за рок " (2015). Миналия месец Уебър съобщи, че китайските вложители са подготвени да почнат да изкупуват лондонските театри на West End. Композиторът съобщи пред Daily Telegraph, че купувачите в чужбина могат да се възползват от несигурното финансово състояние, в което се намират английските театри. „ Има огромни купувачи, които обикалят в близост, които не са английски и биха желали да имат театри от Уест Енд ", сподели той. Лорд Уебър напомни, че секторът не е получил „ изясненост “ от държавното управление за това по какъв начин ще бъде разпределен отпуснатият пакет от бюджета за поддръжка на изкуството в размер на 1,57 милиарда английски лири. Композиторът предизвести, че без незабавни средства и явен график за обновяване, притежателите на театри ще бъдат принудени да пуснат постройките за продажба.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР