7120 са наетите на работа украински граждани до този момент.

...
7120 са наетите на работа украински граждани до този момент.
Коментари Харесай

7120 украински граждани са наети на работа у нас

7120 са наетите на работа украински жители до този миг. За един месец броят им се е нараснал с над 1200 души, оповестява БНР.

По данни на осведомителния портал „ България за Украйна “ малко над 450 000 украински жители са влезнали в страната ни от началото на войната на 24 февруари до момента. У нас са останали 87 245-а души, от тях 39 000 са деца.

Повече от половината от наетите на трудов контракт украински жители са заети в хотелиерството и ресторантьорството, следвани от търговията и преработващата индустрия. Сред специалностите, които наетите упражняват украинци упражняват, са и тези, които не изискват специфична подготовка, съобщи основният специалист по пазар на труда в КНСБ Атанаска Тодорова:

"Тук влизат помощници при приготовление на храни, чистачи и камериерки. Има и служащи по събиране на боклуци, има добивна и преработваща индустрия. След това идват машинни оператори и монтажисти, като най-вече са монтажници от тази група специалности и също по този начин експерти по осведомителни технологии ".

По данни на Агенцията по заетостта до 14-и юли мобилни екипи на бюрата по труда са съветвали 29 320 украински жители, бягащи от войната. 2 872 са попълнили on-line анкетния формуляр на Агенцията за изследване готовността им за започване на работа. От тях 71 % са подготвени да стартират работа незабавно.

Към момента свободните работни места в България са 17 400.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР