71 милиона евро от фондовете на политиката на сближаване ще

...
71 милиона евро от фондовете на политиката на сближаване ще
Коментари Харесай

ЕС дава 71 милиона евро за Спешната помощ

71 милиона евро от фондовете на политиката на доближаване ще финансират подобряването на оборудването, успеваемостта и достъпността на незабавните здравни услуги в България. В рамките на този нов план, финансиран от Европейския съюз, всички 237 звена на незабавната помощ в цялата страна ще могат да подобрят положението на отделенията и да ги снабдят с най-съвременно здравно съоръжение.

Европейски Съюз ще съфинансира закупуването на 400 нови коли за спешна помощ, оборудвани с съвременни средства за връзка и животоспасяващи устройства, които да разрешат бързо и дейно оказване на помощ, изключително в по-отдалечените региони и измежду най-уязвимите групи от пациенти.

„ Този план, финансиран от Европейски Съюз, доста ще усъвършенства качеството и достъпността на опазването на здравето в България. Той е образно доказателство за практическата изгода от политиката на доближаване като средство за обезпечаване на по-добра отбрана за нашите жители ", съобщи комисарят по въпросите на районната политика Корина Крецу. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР