71-годишната Дилек Ертек е паднала от кораба Norwegian Spirit в

...
71-годишната Дилек Ертек е паднала от кораба Norwegian Spirit в
Коментари Харесай

Мистериозна смърт: Собственичката на Tiffany & Co в Турция загина при круиз

71-годишната Дилек Ертек е паднала от кораба Norwegian Spirit в южната част на Тихия океан край крайбрежията на Таити. Новината, че богатата собственичка на бижутерската империя на " Тифани " в Турция се е хвърлила от круизен транспортен съд по време на мечтана почивка с швейцарския си ухажор, обиколи света през последните 24 часа, макар че случаят е от 26 октомври. Мадам Ертек бе една от най-богатите туркини.
Прочетете още
Синът на бизнесдамата Гьокче Атук сподели, че огромен брой бижута са изчезнали от сейфа в нейната кабина.

Записи от камера демонстрират, че Ертек е паднала зад борда към 3 часа сутринта, само че нейният 74-годишен другар е съобщил за изгубването й едвам към 20 часа по-късно, съгласно отчети на следствието. Това прави гибелта ѝ още по-мистериозна. Мъжът е разпитан по случая, след което е освободен. По първични данни, той не е дал съвсем никаква информация за гибелта на Ертек. 

Експертите са в неразбиране по какъв начин 155-сантиметровата жена е съумяла да се трансферира през 160-сантиметровия парапет на кабината си, заяви Newsflash. 



„ Трудно е да паднеш от този вид пътнически круизен транспортен съд “, сподели пред турските медии Мустафа Джан, капитан на кораба.

По гледище на фамилията полицията разпитва любовника на Ертек, откакто екипажът го държи под наблюдаване, до момента в който корабът дебаркира в Таити три дни по-късно.

Съобщава се, че мъжът се е върнал в Швейцария, откакто е бил освободен заради липса на доказателства.

Ертек се качва на кораба в Папеете, Френска Полинезия, на 24 октомври и възнамерява да отпразнува рождения си ден в Бора Бора на 5 ноември, на път за Хонолулу.


Круизният транспортен съд акостиран в Таити, 3 дни преди мистериозния случай

Турският вестник Sabah цитира локален офицер, който споделя в обществените медии, че в случай че приемем, че двойката е отседнала в една и съща каюта, е прекомерно " съмнително ", че спътникът не е съобщил за изчезналата жена. 

„ На круизните кораби ежедневните действия и развлечения се провеждат постоянно и всички са в контакт между тях, написа той. - Хората, които не могат да открият някой непосредствен на кораба, нормално незабавно уведомяват рецепцията и вършат известие. Определено е необичайно, че за изгубването е сигнализирано едвам 20 часа по-късно “, прибавя той.



Ертек, която отваря първия магазин на Tiffany & Co в Истанбул през 1995 година, е възпитаничка на факултета по архитектура на университета Мимар Синан, написа Daily Mail. Специализирала е в Щатския геологически институт в Ню Йорк. Нищо повече не се знае все още, като се изключи че съседите в Турция са потресени от новината и чакат бързо откриване на случая, само че нито от Norwegian Cruise Line, нито от Tiffany към този момент няма мнение или информация. Случаят наподобява буквално на разказ от Агата Кристи, следим.    
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР