71-годишна жена от Попово е станала жертва на телефонна измама

...
71-годишна жена от Попово е станала жертва на телефонна измама
Коментари Харесай

71-годишна жена от Попово стана жертва на телефонна измама със сумата от 2500 лв.

71-годишна жена от Попово е станала жертва на телефонна машинация със сумата от 2500 лева, оповестяват от ОДМВР - Търговище.

Измамата е осъществена на 14 декември 2018 година към 12.00 часа в град Попово. Неизвестен причинител посредством позвъняване на стационарен телефон е въвел в подвеждане 71-годишна жена от град Попово и под претекст за нужда да окаже подпомагане на полицейски чиновници, провеждащи интервенция по задържане на причинители на телефонни измами, ѝ е лишил сумата от 2500 лева По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на районно управление (на МВР) - Попово.

От ОДМВР - Търговище за следващ път припомнят на жителите на региона да не се поддават на внушения, отправени им чрез телефонни позвънявания от непознати им хора, и под никакъв предлог да не им дават пари или полезности. Полицейските органи, при реализиране на функционалностите си, не употребяват парични средства, предоставени им от жители, и не търсят подпомагане в работата си по нито една от прилаганите от телефонните измамници схеми. Ако жителите получат телефонно позвъняване от непознати с искане за парични суми, е належащо навреме да пресечен връзката и да алармират на тел. 112 или в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР