71-годишен мъж е нападателят на словашкия премиер Роберт Фицо, според

...
71-годишен мъж е нападателят на словашкия премиер Роберт Фицо, според
Коментари Харесай

Какво се знае неофициално за стрелеца срещу Фицо: 71-годишен бивш охранител в мол и автор на три стихосбирки

71-годишен мъж е нападателят на словашкия министър председател Роберт Фицо, съгласно неофициална инфомация на медиите в страната. Полицията към момента не е излязла с детайлности към атентата към 21,30 часа българско време. Операцията на простреляния тежко с няколко патрона Фицо продължава. Той е бил в схващане, до момента в който го трапспортираха  с хеликоптер до най-близката огромна болница в Банска Бистрица преди повече от пет часа.

Според словашките медии, представени и от " Гардиън ", нападателят е някогашен охранител в мол, създател на три стихосбирки и член на Словашкото общество на писателите.

Оръжието е било законно притежавано, написа изданието Atkuality.sk като цитира неговия наследник. " Нямах безусловно никаква визия какво има намерение да направи татко ми, какво е възнамерявал, какво стана ", споделя мъжът.

Мотивите за покушението остават неразбираеми, само че съгласно словашкия вътрешен министър Матуш Шутак-Ештой те са политически. Той заяви, че нападателят е създал пет изстрела. Не пропусна и да хвърли виновността на публицистите и политици, които разпространявали ненавист в обществените медии.

Състоянието на премиера е доста тежко и той се бори за живота си.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР