7000 ученици от цялата страна ще имат възможността да проведат

...
7000 ученици от цялата страна ще имат възможността да проведат
Коментари Харесай

7000 ученици с часове в музеи и галерии

7000 възпитаници от цялата страна ще имат опцията да проведат образователните си часове в музеи и галерии тази година. Това ще се случи по модул от Национален парк „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, по който за организацията на заниманията са планувани 500 000 лева

За тази образователна година близо 5 хиляди малчугани от 56 школа ще проведат гратис някои от часовете си. Те могат да бъдат по разнообразни предмети - „ Околен свят “, „ Човек и обществото “, „ Човек и природа “, „ История и цивилизация “, „ Биология и здравно обучение “, „ Физика и астрономия “, „ Технологии и предприемачество “, „ Музика “ в музея.

Националният исторически музей в София, Националният музей на образованието в Габрово и Етнографският музей навън „ Етър” са измежду най-честата дестинация за изнесени занимания за учители и възпитаници, написа "Монитор ". Миналото лято Министерството на културата и Министерството на образованието и науката подписаха съглашение за съдействие за осъществяване на часове в музеи и художествени галерии. По този метод децата имат опция да опознаят историята и естествените науки по време на беседите с музейни експерти, откриватели.

В момента двете ведомства работят по съглашение за включване на театралните изкуства като опция за изнесено образование. За педагозите, които са посетили музей по националната стратегия, или тези, които са заложили визити в разпределението на часовете си пък от Министерството на образованието и науката започват конкурс за най-хубав образователен час в музей. До средата на юли учителите би трябвало да показват портфолио с материали от изнесените им занятия - фотоси или видео, правени по време на урока, анкета измежду участниците в визитата, рисунки или други самостоятелни работи на децата. Педагозите би трябвало да опишат предмета, тематиката и резултатите на визитата, както и за какво са избрали тъкмо тях. Участниците ще бъдат оценени от комисия в МОН, като се планува класираните на призовите места да бъдат препоръчани за премията на министерството „ Константин Величков “ за заслуги в образованието.

Награда „ Училището в музея, музеят в учебното заведение “ пък ще получат културните институции, които трансформират в живи класни стаи, проучвателен лаборатории и дискусионни клубове.

Номинациите може да се подават в интервала от 1 януари до 30 април на съответната година с изключение на от самите културни институции, от учебни заведения и от обособени учители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР