7000 повече места във влака за празника, без допълнителни в

...
7000 повече места във влака за празника, без допълнителни в
Коментари Харесай

7000 повече места във влака за празника, без допълнителни в автобусите

7000 повече места във влака за празника, без спомагателни в рейсовете. БДЖ обезпечава над 7000 спомагателни места във влаковете за 3 март.

БДЖ ще обезпечи над 7000 спомагателни места в съставите на влакове, които пътуват по главните посоки в страната. Мярката е за да бъде обезпечено комфортното напредване на клиентите през множеството почивни дни за отбелязването на националния празник на България – 3 март, оповестиха от пресцентъра на националния железопътен транспортьор.
От през вчерашния ден, 2 март, с увеличени сформира ще пътуват влакове по следните направления:
София-Варна-София;
София-Бургас-София;
София-Пловдив-София;
София-Свиленград-София;
София-Горна Оряховица-София;
София-Русе-София;
София-Лом-София;
София-Видин-София;
София-Благоевград-София;
София-Петрич-София;
София-Драгоман-София;
Варна-Пловдив-Варна;
Варна-Враца-Варна;
Горна Оряховица-Пловдив-Горна Оряховица;
Горна Оряховица-Плевен-Горна Оряховица;
Горна Оряховица-Русе-Горна Оряховица;
Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна.

Специално за празничното честване на националния празник и предстоящ огромен интерес от искащи да пътуват с теснолинейката, на 3 март ще бъдат обезпечени спомагателни вагони и за трен „ Родопи “ по направлението Септември-Добринище-Септември.

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътешестване и онлайн, като системата разрешава 30-дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е налична на формалната интернет страница на БДЖ, както и .

При закупуване на билети за отиване и връщане, могат да употребяват от 10% до 20% понижение от постоянната цена на билета според от другите търговски предложения на сдружението.

За пръв път не се постанова да се афишират изключителни рейсове по вътрешната транспортна мрежа, когато се събират три почивни дни за народен празник, споделя по БНР изпълнителният шеф на Централната автогара в София Иван Мирославов.

Причината е, че не се следи нарастване на пасажерите, които желаят да употребяват автобусен превоз в идните дни.

„ Нямаме декларирани изключителни рейсове, което значи, че ползата за пътешестване е по-малък. По самия пътникопоток е очевидно, че няма и доста искащи да пътуват, тъй като среднодневно от автогарата потеглят към 140 рейса и те не са и цялостни. А в този момент за празниците, откакто няма декларирани изключителни рейсове, значи желанието за пътешестване е много по-слабо. Няма интерес у хората да пътуват нанякъде или да харчат пари, може би “, съобщи Иван Мирославов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР