7000 гости в столицата за най-влиятелния форум за иновации в

...
7000 гости в столицата за най-влиятелния форум за иновации в
Коментари Харесай

Роботът София държа реч на „Уебит“

7000 посетители в столицата за най-влиятелния конгрес за нововъведения в Европа


Фандъкова: Първолаци учат осведомителни технологии в 73 учебни заведения

 За една година Столична община е получила 90 000 сигнала от столичани посредством онлайн приложението “Гражданите ”, разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на софтуерното ревю “Уебит ”. За една година Столична община е получила 90 000 сигнала от столичани посредством онлайн приложението “Гражданите ”, разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на софтуерното ревю “Уебит ”.
София, която е първият робот в света, получил поданство, откри фестивала “Уебит ” в София. Хумамоидът застана на една сцена с Валя Балканска под звуците на гайди.

Най-влиятелният конгрес за нововъведения и предприемачество в Европа събра 7000 участници от 110 страни за те да покажат и обсъдят най-модерното от цифровия бранш.

“Добре пристигнали в София. Аз съм жител на света. Знам какъв брой богати на антична просвета са София и България. Най-старият златен артефакт в света е открит близо Варна. България е дала кирилицата на повече от 300 милиона души по света ”, сподели роботът София. Тя показа, че се усеща неловко, когато я питат дали ще унищожи човечеството.

Премиерът Бойко Борисов означи, че когато е бил основен секретар на Министерство на вътрешните работи, българите са били втори в света по източване на кредитни карти, само че за няколко години страната ни е станала най-успешната в битката против тези измами.

“Образованието е основно за осъществяване на концепцията за “умния град ”. В 73 учебни заведения в София още от 1 клас децата учат осведомителни технологии ”, сподели столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР