70-те украински бежанци, които в началото на юни бяха преместени

...
70-те украински бежанци, които в началото на юни бяха преместени
Коментари Харесай

Местят 70 украински бежанци от Паничище на морето

70-те украински бежанци, които при започване на юни бяха преместени в базата на БДЖ в Паничище, би трябвало още веднъж да бъдат върнати по Черноморието до края на месеца. Това се споделя в формален отговор на управлението на компанията по питане на медиите.

Бежанците, измежду които има 39 деца, и доброволците в Дупница, упорстват групата да остане на Паничище най-малко до края на октомври, оповестява БНР.

Центърът за възобновяване на фрагменти в Паничище е единствената планинска база на БДЖ, която се употребява за обезпечаване на наложителния отдих на експлоатационния личен състав в сдружението. Съгласно подписания Колективен трудов контракт железопътният транспортьор има ангажимент за обезпечаване на профилакториум към своите чиновници.

За да бъде допустимо осъществяването на задължението по КТД към чиновниците на БДЖ, е належащо настанените украински жители в Паничище да бъдат пренастанени в почивно-възстановителните центрове в Приморско и Варна, оповестяват от железопътния транспортьор.

От БДЖ към този момент основават организация за обезпечаване на превоз от Паничище до Варна и Приморско, а до 20 септември са поискали поименен лист на всеки от настанените в Паничище бежанци, с цел да провеждат пътуването им.

Председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, който е доброволец, обаче разяснява:

" Ние желаеме да не ги местят на морето. И те хората споделят – не, че не желаят, нали, да не стане като предния път – глезят се… Това са 39 деца и 30-ина майки – и тук, до момента в който им създадем условия, до момента в който им намерим превоз, в този момент внезапно – още веднъж ги лашкат на морето, в база, която няма парно ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР