70 % от софтуерните продукти, произведени в България, се изнасят

...
70 % от софтуерните продукти, произведени в България, се изнасят
Коментари Харесай

70% от произведените в България софтуерни продукти се изнасят в чужбина

70 % от софтуерните артикули, създадени в България, се изнасят в чужбина. Това обявиха компании от IT бранша, които вземат участие със свои планове на Конкурса за новаторско дружество на годината.


Димитър е управител нововъведения в софтуерна компания, 90% от продукцията на която се изнася в чужбина. Компанията създава стратегии, които улесняват работата в производствата, банковите и финансовите институции, както и в военно-морския бранш. Софтуер, създаден от компанията се употребява от военни учебни заведения в целия свят, с помощта на партньорство с непозната компания. Въпреки че е водеща в производството на цифрови артикули, България е измежду най-слабо развитите цифрови стопански системи в Европейски Съюз, демонстрира проучване за цифровата еволюция на списание „ Харвард бизнес ревю “.
Димитър Николов, управител нововъведения: България сега е доста надалеч от една страна, която е цифровизирана, в която един жител може да влезе и с ЕГН-то си в интернет и да реализира повече от своите транзакции, които другояче би трябвало да прави във институциите.
Според уредниците на Конкурса за новаторско дружество на годината състезанията за нововъведения подтикват и дигитализирането на България. Все повече компании от селскостопанския бранш, креативните промишлености, обществените нововъведения и машиностроенето вземат участие с планове.

доктор Тодор Галев, старши специалист във Фондация „ Приложни проучвания и връзки “: Ние се гордеем с това, че всяка година съумяваме да притеглим към състезанието компании, които са непознати, за пръв път се чува тяхното име.
Организаторите на Конкурса за новаторско дружество на годината - фондация „ Приложни проучвания и връзки “, не престават да набират претенденти за присъединяване с забавни новаторски планове до 15 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР