70 % от пълнолетното население на Европейския съюз вече е

...
70 % от пълнолетното население на Европейския съюз вече е
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: 70 % от пълнолетносто население на ЕС е напълно ваксинирано

70 % от пълнолетното население на Европейския съюз към този момент е изцяло имунизирано. Общо над 256 милиона жители в Европейски Съюз към този момент са получили цялостна имунизация.

Председателят на Европейската комисия — Урсула фон дер Лайен съобщи: „ Пълната имунизация на 70 % от пълнолетното население в Европейски Съюз още през август, е огромно достижение. Стратегията на Европейски Съюз за придвижване дружно се отплаща и слага Европа в авангарда на международната битка против COVID-19. Но пандемията не е завършила. Имаме потребност от повече. Призовавам всички, които могат, да се имунизират. А също по този начин би трябвало да помогнем и на останалата част от света да се имунизира. Европа ще продължи да поддържа сътрудниците си в това изпитание, по-специално страните с ниски и междинни приходи. “

Глобално съдействие и взаимност

Бързата и цялостна имунизация в Европа и по света е от основно значение за управление на въздействието на пандемията. Комисията „ Екип Европа “, като част от усилието на Европейски Съюз за шерване, има за цел до края на 2021 година да даде минимум 200 милиона дози ваксини на страни с ниски и междинни приходи, чрез COVAX.

Подготвяне за нови разновидности

Предвид опасността от нови разновидности на Коронавирус, EС ще продължи да обезпечава задоволително ваксини, в това число приспособени такива, и през идващите години. Ето за какво на 20 май Европейски Съюз подписа нов контракт с BioNTech-Pfizer, в който се планува доставка на 1,8 милиарда дози ваксини сред края на годината и 2023 година

Допълнително са контрактувани и нови 150 милиона дози Moderna.

Държавите членки имат опцията да препродават или да дават безплатно дози на нуждаещи се страни отвън Европейски Съюз, също и посредством механизма COVAX, допринасяйки по този начин за световния и обективен достъп до ваксини на всички места по света.

Изказването на ръководителя на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен може да видите в споделеното видео.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР