70% от населението на Австралия над 16-годишна възраст вече е

...
70% от населението на Австралия над 16-годишна възраст вече е
Коментари Харесай

Австралия достигна 70% ваксинирани

70% от популацията на Австралия над 16-годишна възраст към този момент е изцяло имунизирано против ковид. Здравният министър Грег Хънт разясни, че ваксинираните са 70.007%, съобщи ДПА.

Главният здравен шеф на Австралия, Пол Кели, означи, че това значи, че страната може да премине в нова фаза и да обмисли какво друго може да се направи за нормализиране на обстановката.

Правителството на страната неотдавна разгласи, че ще предприеме стъпки за отваряне на интернационалните си граници, които са затворени от март 2020 година с дребни изключения.

Напълно имунизирани австралийци и непрекъснато пребиваващи скоро ще могат още веднъж да пътуват в и отвън страната, само че по кое време това ще стане използвано и за студентите, хората с работни визи и туристите към момента не е ясно.

Строгите ограничавания за пътешестване и разноските по наложително карантиниране в хотел значат, че доста австралийци в чужбина не са могли да пътуват до дома си през последните 18 месеца, а на тези в страната е неразрешено да напущат.

Австралия, чието население наброява към 25 млн., стартира имунизационната си акция постепенно, само че набра скорост през последните няколко месеца, защото огнищата на разновидността „ Делта “ приковаха в локдаун доста елементи от страната. Сред най-засегнатите градове са Мелбърн и Сидни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР