70 на сто от собствениците на хотели очакват вълна от

...
70 на сто от собствениците на хотели очакват вълна от
Коментари Харесай

70 на сто от хотелиерите прогнозират фалити до края на 2021 г.

70 на 100 от притежателите на хотели чакат вълна от банкрути до края на годината. Едва 30% пък са оптимистите за вероятностите пред бизнеса си за идващите шест месеца. Делът на песимистите е 55%, а 15% не могат да преценяват. Това сочи национално представително допитване на Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (BAHE).

Заради заплахата от нови административни забрани от фрагментите в хотелите всеобщо стартират да се преориентират към други бизнеси или емиграция. Цели 90% от попълнилите анкетата чакат сериозна липса на фрагменти в хотелите в близко бъдеще, при едвам 10 на 100, които са на мнение, че няма да имат проблем с намирането на личен състав. Въпреки отрицателните настройки на някои обаче 60% от хотелиерите са уверени, че ще съумеят да запазят основните си чиновници. Една четвърт от тях не са уверени, че ще се оправят, а 12 на 100 към момента не могат да преценяват, написа Инвестор.

Във връзка с преодоляването на пандемията от сектора дават ниска оценка на ръководещите. Едва 3,7% от респондентите дефинират ограниченията за оправянето с пандемията като „ съответни и навременни “. 44% считат, че те са прекомерно рестриктивни, до момента в който 33% са на мнение, че ограниченията са прекомерно демократични и закъснели.

На въпрос до каква степен държавните ограничения като 60/40 съумяват да компенсират спада в приходите, породен от пандемията, над половината от хотелиерите са безапелационни, че въпросните ограничения не могат да компенсират загубите, а 39% са на мнение, че те „ почти компенсират “. Почти 80 на 100 от хотелския бизнес е на мнение, че държавните ограничения са „ безредни и несполучливи “ и единствено 20% от респондентите ги дефинират като „ частично сполучливи “.

7 от 10 участници в анкетата не чакат смяна на обстановката и след изборите.

Според тях най-важното, което би трябвало да се случи в околните месеци, е да се възнамерява и осъществя маркетинг на дестинацията на интернационално, национално и районно равнище. Анкетираните показват още отпадането на тестването и карантината в генериращите за туризма ни пазари - близо 20 на 100, анулацията на всички ограничавания за работата на хотелите -12,2%, потребността от обединяване на сектора получава същата поддръжка. Масовата имунизация и редуцирането или опрощаването на налог здания и такса боклук за интервалите, през които хотелите не са работили, застава на последно място с 8,5%.

6 от 10 представителите на бизнеса, считат, че възобновяване до предепидемичните равнища ще отнеме сред 3 и 5 години. 26,5% показват като по-вероятен отговор - до две години, а към 10 на 100 плануват, че ще са нужни най-малко пет години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР