70 на сто от българите са за Русия, но я

...
70 на сто от българите са за Русия, но я
Коментари Харесай

Социолог заговори за паника, десни идиоти помагали на Григорова да стане кмет на София

70 на 100 от българите са за Русия, само че я изкарват съветски сътрудник и тласкат националистите да гласоподават за нея в миг, когато се кара с „ Възраждане “, сподели Райчев

Понеже е настъпила суматоха в синьото, че техният претендент за кмет на София няма да завоюва и е на път да го направи, макар че бе несъмнено, че ще победи във вота, десните изпадат в интелектуален и честен недостиг. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ социологът Андрей Райчев. 

„ Мрежата и дейци се изпълниха с расистки изявления за Ваня Григорова. Това е непоносимо. Интелектуалният недостиг дава отговорът на въпроса кои са идиотите. Срещу теб стои човек, който не тематизира Украйна – това е Григорова и е принудена да каже, че ще махне украинското знаме. Атаките против нея обаче стартират в страната, в която 70 на 100 са на страната на Русия и да й казваш „ ти си съветски сътрудник “ е безразсъдно. Това е идиотизъм, който води до готовност на всички националисти да гласоподават за нея “, изясни той.

„ Идиотизмът не се състои в това дали Путин е прав или не, а във обстоятелството, че когато Григорова и „ Възраждане “ се карат, започваш да тласкаш електоратът й да гласоподават за нея. Това е нелепост “, разяснява Райчев. 

„ В момента, в който би трябвало да спрат ГЕРБ да гласоподават за Григорова, те се карат с Бойко Борисов. Това е интелектуален недостиг “, акцентира той.

Според него Григорова прокарва нещо ново в България. „ Винаги у нас под ляво се схваща за бедните, за глупавите, за ударените от ориста, за болните и така нататък Тя обаче приказва за друго ляво – за индивида на труда. Нарича го работещият човек “, изясни социологът. 

„ Грижата за бедните не е лявото. Има го в християнството, мюсюлманството... Помощта за удареният от ориста е въпрос за цивилизованост, а за работещият е нещо ново. Затова е налице ново събитие. Тя не споделя да повишим пенсиите, а че трудовият човек не е безпаричен, а обран и вие го крадете “, добави той.

„ Имаме поява на ново ляво с доста огромна вероятност. То има шанса да се окаже и притежател за протестен избор. Имаме едно ново ляво, което може да се окаже и притежател на протестен избор, т.е. хора, които нямат нищо общо с Българска социалистическа партия, да кажат „ тези са такива отпадъци, че ще гласоподавам дори за Ваня Григорова “. Докъде ще стигне този развой не знам “, съобщи Райчев. 

Политологът проф. Румяна Коларова пък сподели, че опцията да се манипулира вота с машините била безспорна. „ Във всеки миг може да се спекулира с тях. С други думи слагаш там лимонка и я взривяваш, когато ти е комфортно... “, съобщи тя. 

С хартиените бюлетини е елементарно – дописваш си ги, прекъсна я водещият Златимир Йочев.

Това се приказва в България, където имаме не злоупотреби с хартиения избор, а 15,5% невалидни бюлетини, добави доцент Даниел Смилов.

„ Около историята с дейностите на заместник-министъра бе завъртяно интензивно мероприятие, в което вземат участие службите и избрани партии по модела „ Костинброд “. На ЦИК им бе подадена политическа команда какво да направи и я извърши “, акцентира той.

„ Оказва се, че един или двама министри от държавното управление „ Денков “ не играят в тима на премиера, а в някакъв различен. Ще забележим по какъв начин ще се развие този сюжет. Накрая Върховният административен съд излиза с решение, че в цялата тази работа казусът не е, че се създавали предпоставки за подозрение, за съмнение в не знам какво си, а че заместник-министърът бил подписал тези отчети, а не самият министър “, съобщи политологът. 

„ Резултатът лъсна. Защо се прави това нещо? Прави се, с цел да могат да продължат операциите с вота в страната. Такива стават и в центъра на София. Във Френската гимназия има подправени протоколи “, добави той.

„ Опитвам се да намеря логичност в нещо, което наподобява нелогично. Мисля, че нещо са объркали програмистите, когато са провеждали процедурата, а заместник-министърът е отишъл да я повтори. С арогантността, която е присъща на ПП-тата, е пренебрегнал общественият резултат от това, тъй като казаното от него пред камерите, може да породи спекулации. Намесил се е ДАНС и министърът се е уплашил, дръпнал се е настрани и е станала безусловно нелепа обстановката “, сподели пък проф. Коларова. 

„ Заради наблюдението за първи път станаха ясни размерите и механизмите, с които се спекулира с бюлетините. Това е най-голямото достижение на този стадий “, добави тя. 

„ Големият брой недействителни бюлетини не е поради това, че хората не знаят по какъв начин да гласоподават, а тъй като е признато в комисиите да се преразпределя вота в някакво ясно уговорено съответствие партийното посланичество “, посочи професорката. 

Ако гласуването бе машинно освен нямаше да има невалидни бюлетини, а нямаше да може да се дописват, призна тя и опонира на доцент Смилов, като посочи, че позицията му била за това по какъв начин ЦИК е работила като сътрудник на някаква тъмна мощ. 

„ Ако вие бяхте на мястото на хората от тази комисия и пристигна министъра и ви каже, че вотът ще бъде изопачен и има отчет от ДАНС за това, какво ще извършите? Ще оставите машините ли? “, попита тя. 

„ Не е правилно, че министри от кабинета „ Денков “ играят от различен тим. Вижда се, че или има доста неуместно закононарушение, или незаконна нелепост. И в двата случая това не е обвързвано с някаква интрига. Живял съм по времето на социализма, когато се прави някоя нелепост и внезапно се оказва, че западното разузнаване било провело тази работа. Идеята, че врагът е предизвикал белята, а не твоя глупак не се оправя, ми е непозната. Съвършено ясно виждам идиоти и хора с благородни планове “, сподели пък Райчев. 

„ Аз съм краен почитател на машините. Гласуването с тях е доста по-добро от другото. Дали някой е платил някой лев на него (б.а. на заместник-министъра) е обособен въпрос “, добави той.

„ Няма да има октомврийска гражданска война в София. Столицата ни е динамичен град, който гледа за просперитета на всички, а освен на пролетариата “, съобщи политологът доцент Смилов. 

„ Въпросът е дали софиянци ще пуснат една щука в язовира със затлъстели шарани. Според мен това ще се случи “, сподели най-после социологът. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР